VIDEO. Witte haai pocht met dolfijn in de bek, maar nog grotere haai snoept prooi plots af

Jai Holmes/Jason Darke
Videobeelden tonen hoe een witte haai aan het rondzwemmen is met zijn prooi, een dolfijn, als plots een nog grotere haai opduikt en de maaltijd steelt uit de bek van zijn soortgenoot. Shark Watch South Australia postte de straffe video van Jai Holmes en zijn neef Jason Darke op Facebook.

Het was schrikken voor oesterboeren Jai Holmes en Jason Darke. Terwijl ze zich vergapen aan een mensenhaai die voor de kust van Smoky Bay in Zuid-Australië een dolfijn in de bek heeft en dat tafereel filmen, komt er plots vanonder hun boot een grotere witte haai aangezwommen. Dat verhaal zou al sterk genoeg geweest zijn om later aan de toog te vertellen, maar dan besluit de tweede haai jacht te maken op de gewonde dolfijn. Met succes. De roofvis van zo'n 3m65 grist de dolfijn gewoon uit de mond van de andere haai van ongeveer 3 meter. De grootste haai begint meteen aan zijn maaltijd, in het bijzijn van enkele vissersboten.

Bekijk ook:
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ellen Gorissen

  Ik hoor enkel gevloek in dat vreselijk ozzie accent. Uit die video kan ik echt wel niks opmaken

 • Gerard Braeckmans

  Haaien kunnen niet tegen de geluiden die een dolfijn maakt. Het is ook zo dat een dolfijn een haai kan aanvallen langs de onderkant (zwakste gedeelte van een haai) met de punt van zijn kop.

 • pieter De Potter

  Niets gruwelijker dan dieren onder elkaar. Al gezien hoe leeuwen hun prooi langzaam verscheuren? Hoe lang lijdt een vis in de maagzuren van een reiger eer die dood gaat?

 • eric maier

  Nonsens verhaal. Geen dolfijn in de buurt. Enkel eerst een kleine haai die gegrepen word door de grote. De grote zwemt langs en je ziet zeer duidelijk de kop van de gepakte prooi. Die heeft duidelijk de vorm van een haai te zijn. Die vissers keken te diep in het glas die dag.

 • didier de coster

  zoals in onze politiek zeg!!!!!!!!!!!!!!