VIDEO: "Verrekte beer! Uit mijn garage!": nee, deze kolos wil je echt niet in huis

screenshot
Last van muggen of vliegen in huis? Het is niets in vergelijking met wat Denielle Backstrom over de vloer kreeg toen ze haar wagen in de garage zette. Een uit de kluiten gewassen beer volgde haar naar binnen, waardoor de vrouw uit Colorado even niet uit haar auto kon. Haar vrij lachwekkende pogingen om de knaap weg te jagen gaan nu viraal.

Backstrom deed aangifte van het incident bij de dienst voor wildbeheer, die al eerder meldingen kreeg over het dier. Zo ging hij een paar straten verder in de wijk Broadmoor al aan de haal met M&M-ijsjes uit een diepvriezer. Woordvoerder Bill Vogrin van de dienst voor wildbeheer zegt dat beren doorgaans eerst worden verjaagd met lawaai, pepperspray en zelfs rubberkogels. Als de beer nog eens terugkomt, wordt hij gemerkt en terug uitgezet in het wild.

Gevaarlijk

Deze beer wordt echter gevaarlijk geacht om dat hij zo stoutmoedig is en geen schrik heeft van mensen. Als hij nog eens in de buurt van mensen wordt gezien, wordt hij afgemaakt. Een val werd uitgezet nabij de plaats waar hij laatst werd gezien. "Dit is onze laatste toevlucht. We haten dit te moeten doen", zegt Vogrin. "Maar de gezondheid en veiligheid van mensen zijn onze voornaamste bezorgdheid. Wanneer ze gevaarlijk worden, hebben we geen keuze meer." 

Omwille daarvan krijgt Backstrom nu boze reacties van dierenrechtenorganisaties. De dienst voor wildbeheer benadrukt echter dat zij er niets aan kan doen. "Deze vrouw treft geen schuld, maar iemand in haar wijk zeker wel", reageert Vogrin. "Mensen moeten ons helpen om wilde dieren wild te houden." Vogrin denkt dat de beer de buurt al jaren bezoekt, maar dat andere mensen nooit aangifte hebben gedaan.