VIDEO. Politieagent ontslagen nadat hij op onschuldige chihuahua schiet

Deze agent schoot chihuahua Reese (links) neer. Die overleefde het, maar zijn kaak is wel verbrijzeld.
RV Deze agent schoot chihuahua Reese (links) neer. Die overleefde het, maar zijn kaak is wel verbrijzeld.
Een Amerikaanse agent is ontslagen nadat videobeelden zijn opgedoken waarop te zien is hoe hij een schijnbaar onschuldige chihuahua neerschiet. De chihuahua hield aan de schietpartij een verbrijzelde kaak over, maar is aan de beterhand.

De agent uit Conway in de staat Arkansas was vrijdag opgeroepen voor een melding van een vrouw over een agressieve hond. Ter plaatse vroeg de agent aan de eigenaar van twee hondjes om naar hem toe te komen op straat, om verder te praten. De eigenaar van de hondjes zei daarop dat hij niet tot op straat wilde komen. Daarop haalde de agent zijn wapen boven en vuurde zonder waarschuwen op een van de hondjes, de chihuahua Reese. Die begon kermend van de pijn rond te huppelen. Opgelet: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Chihuahua Reese ging ervandoor, maar werd later teruggevonden in een schuur. “Mijn hart brak”, zegt Canady, die de interventie filmde met zijn gsm. “Die arme hond had niks misdaan.” Later meldde de politie via sociale media dat de agent geschoten had omdat hij zich bedreigd voelde. Daar kwam echter een stortvloed aan reacties op. Uiteindelijk werd beslist de bewuste agent te ontslaan. “Hij schoot een hond neer terwijl een burger vlakbij stond. Er waren tal van andere mogelijkheden om de situatie te deëscaleren”, aldus de sheriff van Faulkner County. 

Bekijk ook:

Kijk hoe schattig kitten reageert wanneer agent haar van snelweg redt.

Agent riskeert leven en springt in bevroren meer om puppy te redden.

Hond blijft maand lang waken aan afgebrand huis.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kristien Destiny Blauwaert

  AlS je goed kijkt hij staat wel buiten en gaat achteruit als de agent dichter komt en de agent bevind zich wel op de prive van die persoon

 • Ludwig Vanden Boer

  En wat vinden we van de eigenaar die zoveel met zijn honden inzit dat hij zelfs niet buiten komt op vraag van de politie. Een echte dierenvriend lijkt mij.Filmen was belangrijker dan instaan voor zijn honden waar hij verantwoordelijk voor is.

 • Jonathan Van hoorebeke

  Groot gelijk!!!

 • Lies Daelemans

  wat een idioot

 • alain lammens

  Meer dan terechte beslissing om deze agent te ontslaan. Mag zelfs vervolgd worden voor dierenmishandeling en misbruik in het uitoefenen van het politieambt !