VIDEO: Orka's op zoek naar prooi verstoren surfwedstrijd, surfer maakt zich snel uit de voeten

Screenshot
Een surfwedstrijd in de Noorse Lofoten is enkele dagen geleden eventjes stilgelegd vanwege onverwachte bezoekers. Zeker twee orka's kwamen tijdens de halve finale van de Lofoten Masters een kijkje nemen. Volgens de organisatie Norwegian Orca Survey waren de orka's op zoek naar een prooi.

Norwegian Orca Survey heeft de beelden bekeken en bevestigde gisteren dat het inderdaad om orka's ging. "Gezien de grootte van de groep en hun gedrag twijfelen we er niet aan dat deze orka's op zoek waren naar een prooi. Op een bepaald moment kan je zien dat een van de orka's op volle kracht richting een surfer raast", schrijft de organisatie op hun Facebookpagina. "Waarschijnlijk besefte de orka op het laatste moment dat de surfer geen zeehond was en zwom hij daarom terug weg." Volgens de surfer was de orka amper 50 cm van hem weg. De man haastte zich nadien snel naar het strand.


1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paul baeyens

    of surfers verstoren orka's ... t'is maar hoe je het bekijkt