VIDEO: hartverscheurende beelden tonen sneeuwluipaard dat vastzit in klem

WWF
Natuurorganisatie WWF heeft op haar Britse Facebookpagina beelden gedeeld van een sneeuwluipaard dat vastzit in de kaken van een klem. “Deze camerabeelden zijn hartverscheurend om naar te kijken”, klinkt het in een mededeling. “Maar een cruciale herinnering waarom sneeuwluipaarden onze hulp nodig hebben. Stalen klemmen zoals deze zijn maar een van de vele bedreigingen voor deze grote kat.”

Het filmpje werd in drie dagen tijd al meer dan 150.000 keer bekeken. WWF roept iedereen op om een sneeuwluipaard te ‘adopteren’. “Ze komen voor in het hooggebergte van 12 landen in Centraal-Azië. In 16 jaar tijd is hun aantal met 20 procent gedaald door stropers en het verdwijnen van de dieren waar ze normaal gezien op jagen.” Meer info op de site van het WWF. 
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marielle Biba

  Ja. Ik begrijp de mensen die het filmde. Maar er is toch altijd een oplossing om het dier te helpen. In de dierentuin hebben ze toch ook zulke beesten die verzorging nodig hebben. Laten ze deze ook aan hun lot over ????

 • Annelies Vandenbroeck

  Wat jij denkt over mijn uitspraak Ben Strubbe, kan mij geen klap schelen. Blijkbaar heb je nog nooit gehoord over verdovingspijlen? Neen zeker, want dan kan dit dier ook verzorgd en eventueel gechipt worden. Maar misschien ben jij voor de definitieve oplossing, maak het beest maar af.

 • Dirk D'hont

  Inderdaad. In plaats dat men filmt hoe men dat dier kan bevrijden en die klem verwijdert ziet men daar de ideale reclamestunt in hoe erg het wel is in de hoop een paar naïevelingen een bestendige opdracht te laten vullen ten voordele van WWF. Dat noemt men dan adopteren.

 • Ben Strubbe

  Weinig zinvolle uitspraak, Annelies Vandenbroeck, dat dier in nood zal jou niet beschouwen als zijn redder maar als zijn vijand en al het mogelijke doen om jou te doden. De uithalen van zijn klauwen overleef je niet. Wat ga je doen ? Je jas over zijn hoofd gooien of vriendelijk toespreken ? Ik vind dit al even afgrijselijk als jij.

 • Bernd Vaes

  Tof niet? Filmen, maar het dier ervan bevrijden? Ha neen toch! De mens...