VIDEO. Duizenden giftige padden overspoelen chique wijk in Florida

WPEC
Een chique wijk in de stad Palm Beach, in het zuiden van Florida, kampt met een invasie van giftige reuzenpadden. De bewoners houden hun kinderen binnen uit vrees voor besmetting. Huisdieren kunnen zelfs sterven als ze in contact komen met de beestjes.

De bufopadden verstoppen zich in zwembaden, worden massaal platgereden op autowegen en zijn massal aanwezig op de voetpaden. “Overal waar ik kijk zie ik padden”, zegt een bewoonster tegen de zender CBS. “Je kan niet op het gras lopen zonder op ze te gaan staan”, zegt Carollyn Rice.

Jenni Quasha vertelt dat iedereen tijdens de vakantie de kinderen moet binnenhouden. “Je kan niet in het zwembad of genieten van het buitenleven. Ik hoop dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de plaag”, aldus de bewoonster nog.

Huisdieren kunnen zelfs sterven als ze aan de padden likken of een exemplaar opeten. De bufopad kan tot vijftien centimeter groot worden en tien tot twaalf jaar oud worden.

Geïmporteerde soort

De ongebruikelijke combinatie van regen en hoge temperaturen zorgt voor de invasie die de komende weken in Zuid-Florida merkbaar zal worden. De padden werden in de jaren dertig uit Zuid-Amerika geïmporteerd om suikerrietvelden te vrijwaren van schadelijke insecten. Daarom worden ze ook suikerrietpadden genoemd.

WPEC1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Voet

    Er zijn legio voorbeelden dat overal waar uitheemse fauna wordt geimporteerd, voor wat voor reden ook, op termijn de inheemse fauna het slachtoffer is. Laat elke soort in zijn eigen biotoop en je voorkomt problemen. Planten, dieren, en mensen.