VIDEO. Deze hond werd aan zijn lot overgelaten door zijn baasjes. In het asiel wil hij niet gaan slapen voor hij ingestopt is

Facebook
Een weggelopen hond die in een dierenasiel in de Amerikaanse staat New York terechtkwam, heeft een bijzonder avondritueel. Prince wil niet gaan slapen vooraleer hij door een medewerker van de Mohawk Hudson Humane Society stevig is ingestopt.

“Toen Prince in april in ons asiel arriveerde, was hij doodsbang”, aldus woordvoerster Marguerite Pearson. “Hij rolde zich op een bolletje en zat te trillen achteraan in zijn kooi. Ons personeel en onze vrijwilligers ontfermden zich over hem en langzaam maar zeker kwam hij uit zijn schelp.”

Wandelen

Medewerkers van het asiel hadden de hond zien lopen langs de weg. Hij bleek van een eigenaar die eigenlijk niet voor hem kon zorgen. De man had de hond daarop aan zijn vriendin gegeven, maar Prince ontsnapte toen de vrouw hem uit wandelen nam. “We dachten dat ze Prince wel zou komen ophalen, maar dat was niet het geval”, aldus Pearson.


Terwijl het asiel nu een nieuwe thuis voor de 2-jarige pitbull zoekt, krijgt hij de beste zorgen. En hij blijkt zich erg aan mensen te hechten. Zo gaat hij net voor sluitingstijd steevast in zijn hok liggen wachten tot een medewerker hem goedenacht komt wensen.

“Als er ’s avonds iemand in zijn kooi komt en hem speelgoed geeft, gaat hij in zijn bakje liggen en wacht hij tot hij wordt ingestopt met een dekentje”, aldus Pearson. “Prince kan erg nerveus zijn, maar het instoppen kalmeert hem enorm.”

Speelgoed

Hij werd de jongste maanden ook al getraind om te gaan zitten en speelgoed af te geven. “Onze medewerkers gaan regelmatig met hem wandelen en geven hem flink wat affectie. Daar is hij dol op. En hij geeft zo veel terug. Hij is erg slim en sociaal”, aldus nog Pearson.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick De pauw

  Mijn Bayco slaapt bij mij sinds ik hem adopteerde en hij heeft het naar zijn zin

 • José Deblock

  Het is erg gesteld met de mens.Ik heb vier adoptiehonden,elk heeft zijn donsdekentje en knuffel. Maar ze hebben lichamelijk contact nodig,dan voelen ze zich inderdaad rustig en veilig. Mijn hart is een bodemloze put voor dieren,liefde in overvloed. Dat heb ik niet voor mensen,die zijn vals en hypocriet.

 • Jan Verstrepen

  Wel soort loopt hier toch rond, al je je hond niet behoorlijk kunt behandelen neem er dan geen een hond is geen stuk speelgoed. Gelukkig wordt er nu wel naar hem omgekeken.

 • Daisy De Smedt

  Degoutant hoe sommige mensen omgaan met hun dier. Hem gewoon niet komen ophalen en hem aan zijn lot overlaten . Gelukkig zijn er andere mensen die wel geven om een dier(en). Hopelijk vindt deze snel een house mandje.

 • alex devos

  1 woord of 2 woorden .schandig en zielig