VIDEO: activisten blokkeren urenlang slachthuis Anderlecht en bevrijden vier dieren

Actievoerders bevrijdden vier dieren uit het slachthuis.
Facebook Actievoerders bevrijdden vier dieren uit het slachthuis.
Een 40-tal actievoerders van de vereniging 269 Libération Animale heeft afgelopen nacht het slachthuis van Anderlecht bijna drie uur lang geblokkeerd. Dat meldt de actiegroep zelf en wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid.

De actievoerders drongen het gebouw rond 2 uur binnen en ketenden zich vast in de gang waar de dieren doorheen geleid worden voor ze geslacht worden, de zogenoemde "dodengang". Tegen 5 uur maakte de politie hen los en verlieten ze het gebouw. Volgens de politie verliep de actie zonder incidenten en werd er niemand opgepakt.

Vier dieren gered

Tijdens de actie wisten de dierenactivisten vier beesten van de slachtbank te redden. De dieren zullen opgevangen worden in sanctuaria van de actiegroep. "Het is met diepe droefheid dat we moeten melden dat we niet meer dieren konden redden. Onze gedachten zijn bij hen. We denken aan het wanhopige geloei van de koeien en aan de geiten en schapen die er hun dood afwachtten. Eén ding is zeker: deze plaatsen (slachthuizen, nvdr.) moeten verdwijnen. We moeten ze binnenvallen en lamleggen", zegt 269 Libération Animale op Facebook.

"Meer dan een blokkade"

269 Libération Animale is een actiegroep die al verschillende gelijkaardige acties heeft gevoerd in Frankrijk en Zwitserland en strijdt tegen de uitbuiting van wat zij "niet-menselijke dieren" noemt. "Dit is meer dan een blokkade, deze actie laat toe om een heuse emancipatiebeweging op gang te brengen voor deze onderdrukte klasse", klinkt het in een persbericht van de actievoerders. "Miljarden niet-menselijke dieren worden dagelijks uitgebuit in onze moderne maatschappij."
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kelly franssen

  Goed bezig, doe zo verder. Meer van deze acties graag ! In de hoop dat mensen ooit eens beseffen dat ze k de wereld voor henzelf en de volgende generaties aan het verzieken en kapot aan het maken zijn. Niemand is perfect, maar iedereen kan wel bijdragen. Chapeau aan deze dames en heren !

 • Stijn Bogaert

  De helft van de reacties verklaart meteen waarom ons IQ in Vlaanderen zakt: wetenschap heeft aangetoond dat vleeseten zwaarder het milieu belast dan plantaardig eten en dat gevarieerd plantaardig eten gezonder is. Wetenschap toont niet aan dat er fundamenteel iets mis is met levende wezens te laten lijden voor entertainment/luxewelvaart, maar om dat niet te beseffen moet je een randdebiel zijn die voor de TV hangt en een stuk zwamworst eet of die enkel van BBQ's gehoord heeft in zijn leven.

 • DIRK VAN DESSEL

  Als een kleine minderheid planteters absoluut konijnenvoeder wil eten, het weze hen van ganser harte gegund ; "leven en laten leven". Maar gun ons wel een normaal, Europees voedingspatroon met vlees.

 • Angelique Claessens

  Goed gedaan actievoerders. Als we niets doen blijft deze marteling voor de dieren doorgaan.Vleesindustrie is heel erg milieubelastend.Slecht voor onze gezondheid door hormonen en antibiotica dat de dieren krijgen.EN verschrikkelijk leed voor deze lieve dieren

 • Jos Temmerman

  Dwaze linkse Anarchisten zeker ?