Ga naar de mobiele website
^ Top

Verwaarloosde berin zat 30 jaar in kooi. Herken jij haar nog na bewogen bevrijding?

Als welp werd Fifi gekocht door een zoo in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De eerste tien jaar van haar leven moest ze trucjes opvoeren. Nadat de dierentuin sloot, bracht ze de twintig volgende jaren van haar leven uitsluitend in een kooi door. Vorig jaar kwam de verlossing en proefde de berin eindelijk van de vrijheid. De transformatie die volgde, is wonderbaarlijk.

In juli kwam een einde aan de verwaarlozing en eenzaamheid die voor Fifi eindeloos moet geleken hebben. Dierenrechtenorganisatie PETA trof het dier aan in een vreselijke toestand: ze was schrikbarend mager en kampte met een onbehandelde artritis. Zou ze hiervan wel kunnen herstellen en weer uitgroeien tot een gezonde berin? Haar redders twijfelden.

Maar kijk na vijf maanden van liefdevolle zorgen knapte Fifi langzaam maar zeker op. De beloning kwam er onder de vorm van een beresterke en levenslustige Fifi die nu eindelijk kan beginnen aan het leven dat ze verdient. Herken jij haar nog?Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug