Vertederende beelden van spelende orang-oetans en otters in Pairi Daiza gaan wereld rond

Paira Daiza Pascale Jones
Het zou een tafereel kunnen zijn uit een Disneyfilm, maar dat is het niet: in Pairi Daiza brengen otters en orang-oetans écht al spelenderwijs samen hun dagen door. De hartverwarmende beelden van de dieren werden wereldnieuws, nadat ze onlangs op de sociale media van de dierentuin werden gepost. 

De familie orang-oetans in Pairi Daiza - bestaande uit vader Ujian (24), moeder Sari (15) en de jonge Berani (4) - leeft al langer aan de zijde van een vrolijke bende otters. De diersoorten kunnen het goed met elkaar vinden, zo bevestigt woordvoerder Mathieu Goedefroy van Pairi Daiza. 

“Ze werden zo’n twee jaar geleden bij elkaar gezet en wonen nu permanent samen”, klinkt het. “De interactie tussen de orang-oetans en de otters verloopt heel goed, en is voordelig voor beide diersoorten. Voor orang-oetans is het gezelschap heel welkom, omdat ze veel stimulatie nodig hebben. Zo voorzien we voor hen bijvoorbeeld ook spelletjes en puzzels om hen uit te dagen.” 

Paira Daiza Pascale Jones

Wereldnieuws

De foto’s dateren van vorig seizoen, maar werden onlangs opgepikt door internationale media, waaronder CNN. Ook op Twitter konden de kiekjes rekenen op veel reacties. 

Zelfs J.K. Rowling, de schrijfster van de ‘Harry Potter’-boeken, drukte haar verwondering uit over de beelden. “Mijn twee favoriete dieren, samen, tijdens verhaaltjestijd. En als je kan bevestigen dat dit gefotoshopt is, vertel het me dan niet, want ik wil het niet weten”, tweette de schrijfster. 

Voor alle anderen die er nog aan zouden twijfelen: hier kwam écht geen Photoshop aan te pas. 

Paira Daiza Pascale Jones
Paira Daiza Pascale Jones
Paira Daiza Pascale Jones11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willem Pots

  dieren begrijpen elkaar zonder de praten. Veel mensen daarentegen praten zonder elkaar te begrijpen...

 • Pauline Desmet

  PRACHTIG ! ! ! Is toch een voorbeeld van een dierenpark ! Chapeau !

 • emiel wouters

  En zoals ge ziet, deze dieren brengen ons in tijd van nood nog HEERLIJKE momenten. Waar we nog kunnen lachen en hierom een traan wegpinken. Waren wij maar terug zoals die dieren. Die hebben geen dokters en psychologen. Zij verzorgen hun zelf. Wat wij met alle geld en luxe nog niet kunnen.

 • François Nuyts

  Leuke beelden dit !!!

 • Sofie Smeesters

  Prachtig ! ❤