Vermiste giraf in Thailand dood teruggevonden

De giraf die gisteren de benen nam in Thailand is dood teruggevonden.
AFP De giraf die gisteren de benen nam in Thailand is dood teruggevonden.
De giraf die gisteren zoek was geraakt nadat het dier ontsnapte in Thailand is dood teruggevonden. Het dier is aangetroffen in een moeras, waarin het verdronk. Dinsdag ontsnapten drie giraffen uit een vrachtwagen die hen van de luchthaven van Bangkok vervoerde naar een nieuwe zoo.

Na een zoektocht van twee dagen is de giraf deze namiddag teruggevonden niet ver vanwaar het ontsnapte. Vrijwilligers zochten gisteren een hele dag en nacht maar zonder succes. Ze vreesden dat het dier het ecosysteem in Thailand zou verstoren, aangevallen kon worden door Aziatische olifanten die het niet gewoon zijn om giraffen tegen te komen of dat het langnekkige dier terug de gevaarlijke weg zou opwandelen.

Nu lijkt het erop dat het dier in het moeras struikelde en daarna verdronk. Hoe de dieren konden ontsnappen is nog onduidelijk. De chauffeur vermoedt dat de kooien niet goed gesloten waren.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Kelchtermans

    Hoe verlies je 2 giraffen in godsnaam?