Verbluffend! Hond wekt baasje uit coma door luid te blaffen

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
Viervoeter Teddy (5) wordt in het Verenigd Koninkrijk als een held onthaald nadat hij op  onnavolgbare wijze zijn baasje uit een kunstmatige coma wist te wekken. Sindsdien heeft de hond een opmerkelijk parcours afgelegd en nog vele andere mensen gelukkig gemaakt.

We schrijven 2016. Andy Szasz (65) uit Southampton wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een longontsteking heeft opgelopen tijdens zijn gevecht tegen darmkanker. Zijn toestand is zo ernstig dat artsen beslissen om hem in een kunstmatige coma te brengen.

Een paar dagen later verleent het ziekenhuis in Southampton uiteindelijk de toestemming aan Estelle, de echtgenote van Andy, om met hun hond op bezoek te komen. En het is dán dat Teddy, een kruising tussen een poedel en een schnauzer, voor een ongeziene doorbraak zorgt.

De hond is luid beginnen blaffen waarna Andy zijn ogen heeft geopend. En zo is de Britse ingenieur zelfstandig uit zijn kunstmatige coma ontwaakt zonder enige tussenkomst van de artsen die normaal pas dagen later een eerste poging zouden wagen.

De impact die de hond heeft gehad op zijn baasje, is dan ook verbluffend. Het is hét sein voor de dokters om het licht op groen te zetten voor regelmatige bezoekjes van Teddy aan zijn baasje. Andy kikkert er dermate snel van op dat hij al een week later als herboren het hospitaal mag verlaten.

Award

Het hartverwarmende voorval heeft Andy en Estelle doen beseffen welk gigantisch potentieel Teddy heeft als therapiehond. Sindsdien heeft de lieve viervoeter vele levens ten goede veranderd door het verschil te maken tijdens zijn bezoekjes aan ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en scholen. De hond heeft in 2017 een award gekregen van ‘The Royal Society’ in Londen als erkenning voor zijn prachtige werk.

“Teddy is op veel manieren een opmerkelijke hond”, zegt een trotse Andy. “Hij is slim, liefdevol en loyaal. Hij heeft echt mijn hart gestolen toen we elkaar zo vele jaren geleden voor het eerst ontmoetten. We hebben een speciale band. En uiteraard heeft Teddy mijn leven gered. Dat maakt het allemaal erg bijzonder.”

Het staat buiten kijf dat Andy erg trots is op zijn hond. “Het is telkens geweldig om te zien hoe hij een glimlach op ieders gezicht tovert bij zijn bezoekjes aan het ziekenhuis - niet alleen bij patiënten, maar ook bij verpleegkundigen, artsen en bezoekers.”

Bovendien geniet Teddy altijd heel erg van de knuffels die hij krijgt. “Het is verbazingwekkend hoe dieren erin slagen om ons leven positief te beïnvloeden”, besluit Andy.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eduard Dierckx

    En dan beweren ze nog dat deze dieren milieu belastend zijn, hoeveel levens hebben ze al niet gered in allerlei omstandigheden. Ze doen niets anders dan levens redden want door een hond of ander huisdier verlengt je levensduur automatisch.

  • Dick van Aggelen

    Hartverwarmend!

  • Ronald Van Roy

    Een dier en de liefde er voor kan zeer veel teweeg brengen. Ikzelf ben mijn "maatje "4 weken geleden verloren en het voelt hetzelfde als een belangrijk persoon verliezen.