Veganistische Whopper gaat landelijk in VS

De honderd procent plantaardige 'Impossible Whopper' .
AFP De honderd procent plantaardige 'Impossible Whopper' .
Burger King ziet brood in zijn veganistische burger. Eind dit jaar moet de volledig plantaardige 'Impossible Whopper' in heel de Verenigde Staten op de menukaart staan. Of de snack op termijn ook naar Belgische filialen komt, is niet bekendgemaakt.

Burger King heeft in tientallen filialen al proefgedraaid. Dat liep erg goed. Vooral jongeren tonen interesse in alternatieven voor vlees, omdat ze het gezonder vinden en vanwege dierenwelzijn en het milieu.

De fastfoodketen zet de laatste tijd ook sterk in op technische vernieuwingen als digitale reclameborden en bestelpalen, en groei in China. Dit alles legt Burger King bepaald geen windeieren. De wereldwijde vergelijkbare verkopen zaten in het eerste kwartaal met 2,2 procent in de lift, meer dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

Moederbedrijf Restaurant Brands International (RBI) wist niet aan de marktverwachtingen te voldoen. Dat kwam vooral door lagere verkopen bij koffieketen Tim Hortons. Het concern, sinds 2016 eigenaar van de van oorsprong Belgische hamburgerketen Quick, zette op jaarbasis een licht hogere kwartaalomzet in de boeken van bijna 1,3 miljard dollar. De aangepaste nettowinst zakte van 314 miljoen naar 255 miljoen dollar.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koenraad Verstraeten

  De zogenaamde vleesvervangers bevatten doorgaans méér vetten dan zuiver vlees. Om over de toegevoegde ingrediënten nog maar te zwijgen. Mijn vegetarische dochter heeft het wel gehad met de nuggets, worstjes, schnitzels, cordon bleu's, enz... . Creatief met tofu, seitan, peulvruchten en andere zuivere plantaardige vleesvervangers en proteïne-leveranciers. Dàt is de boodschap!!

 • Hans Schoen

  Zo zie je maar dat je het gewoon simpel kan vervangen. Doe niet alsof je echte carnivoor bent want dan je eet het rauw. Dierlijke produkten worden bewerkt tot onherkenbaar. Bakken en braden, kruiden en kleuren met kankerverwekkende stoffen tot een fruitvorm nagebootst bijna. De omgekeerde wereld.

 • Mohamed Kabbal

  Eet gewoon vlees en doe niet alsof.

 • Johannes Martens

  Een initiatief dat alleen maar toe te juichen is. De jongeren van vandaag zijn veel meer begaan met dierenwelzijn dan de vorige generaties. Ze hebben tegenwoordig ook gigantisch veel keuze uit (vaak zeer lekkere) vegetarische alternatieven. Als we aan dit tempo doorgaan zal vlees eten binnen enkele jaren worden beschouwd zoals roken nu. Alleen een marginaal publiek zal dan nog vlees eten...

 • karel vandamme

  Vreemd dat de veganisten zo tegen vlees en kaasproducten zijn, maar wel alle namen van gerechten overnemen met het adjectief "vegan".... vegan blauwschimmelkaas, vegan vogelnestjes, enz... Als ze enige fierheid hadden zouden ze toch eigen namen voor hun recepten zoeken?