Veearts onthult wat dieren doen in hun laatste momenten als ze spuitje krijgen en het is hartverscheurend

Jessi Dietrich vertelde het verhaal op Twitter.
Facebook/Getty Jessi Dietrich vertelde het verhaal op Twitter.
Een veearts heeft verteld wat dieren in hun laatste momenten doen als ze een spuitje gekregen hebben om hen te doen inslapen. Het verhaal werd gedeeld door een Amerikaanse vrouw uit Illinois die met haar zieke katje bij de dokter was gegaan en de man gevraagd had wat hij het moeilijkste vond aan zijn job. Het antwoord was hartverscheurend.

Jessi Dietrich en haar katje zijn vaste klanten bij hun veearts. Sinds Rick anderhalf jaar geleden een zware infectie aan zijn urinewegen had, is hij erg vatbaar voor ontstekingen en daardoor moet hij één tot twee keer per maand naar de dokter om zich te laten behandelen.

Oog van de naald

Omdat haar katje al eens door het oog van de naald kroop, beseft Dietrich beter dan wie ook dat ze op een dag afscheid zal moeten nemen van Rick. Toen ze het erover had met de veearts en hem vroeg wat het zwaarste was aan zijn job, kreeg ze een antwoord dat daarover ging.


“Hij zei dat 90 procent van de eigenaars niet in de kamer wil zijn als hun huisdier een spuitje moet krijgen”, vertelt de vrouw op Twitter. “In hun laatste momenten kijken de dieren dan in paniek rond op zoek naar hun baasje. Het verhaal brak mijn hart. Om die reden zal ik mijn kat in mijn armen houden als zijn tijd komt. En zal ik zijn favoriete speeltjes bijhebben en hem eindeloos achter zijn oortjes krabben. Ongeacht hoe van streek ik ben op dat moment.” (lees hieronder verder)

Een dag later volgde er nog een verontschuldiging van de vrouw, toen er via Twitter plots berichten binnenstroomden van mensen die tot tranen toe waren bewogen door het verhaal: “Ik wilde jullie hart niet breken, ik wilde iedereen hier alleen bewust van maken. Het spijt me”, zei ze nog.

Huilen

Het bericht van de vrouw werd intussen al meer dan 140.000 keer geliket en ruim 40.000 keer gedeeld. Het zette veel Twitteraars er ook toe aan om over hun eigen ervaringen te vertellen. “Ik was bij mijn kater toen we hem moesten laten inslapen”, zegt iemand. “Ik streelde zijn hoofd, keek recht in zijn ogen en noemde hem 'mijn lieve jongen'. Twee jaar later moet ik nog altijd huilen als ik eraan terugdenk. Maar ik ben heel blij dat hij niet alleen was.”

Een andere Twitteraar maakte iets soortgelijks mee. “Mijn familie en ik moesten onze hond in mei laten inslapen en ik ging met hem mee toen het moment daar was. En hoewel het mijn hart brak en ik er kapot van was, ben ik toch blij dat ik erbij was. Huisdieren zijn als familie en ze verdienen comfort en rust in hun laatste momenten.”

Einde

Het verhaal inspireerde ook. “Ik moet mijn huisdier Jasper maandag een spuitje laten geven. Ik moet er alleen met hem heen, omdat mijn moeder en mijn broer moeten werken. Nu ik dit gelezen heb, ga ik vragen of ik bij hem mag blijven tot op het einde”, klinkt het onder meer.
157 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ilse boonen

  Wij hebben 4 jaar geleden deze beslissing moeten nemen, we hebben het geluk dat we een dierenarts hebben die dit bij ons thuis kon doen. Hierdoor hebben onze andere honden ook afscheid genomen van haar want ook zij hebben verdriet. Als ik ooit weer voor deze beslissing sta, word dit indien mogelijk opnieuw thuis gedaan , in hun vertrouwde omgeving.

 • Els Daneels

  Uiteraard ben ik de laatste momenten bij mijn hond gebleven om hem gerust te stellen. Alleen, hij stelde mij gerust door zijn blik van 'het is goed geweest, vrouwke, laat me nu maar gaan'. Je beste vriend mag je toch niet in de steek laten, wanneer zijn moment van afscheid is gekomen!

 • Patricia Singh

  Ik heb vorig op 4oktober een spuitje moeten laten geven ze was 16j6m ze was gestorven aan melkklierkanker. Ik was bij haar gebleven en heb haar as bij mij thuis in een urne plus een klein kokertje aan mijn sleutelhanger.

 • Dirk Verwilligen

  Heb na 22 jaar liefde mijn poes ook moeten laten inslapen en er bij gebleven tot de laatste seconde. Zelfs een fb pagina voor opgericht, zoek Saint Bazma. Het meest hartverscheurend moment uit mijn leven. Dierenliefde is onzelfzuchtend en eerlijk. R. I. P.

 • Leander wolters

  RIP Merlin :'(