Vader en zoon schieten moederbeer met welpen neer: maanden later duiken camerabeelden op

Een grizzly beer met twee welpen. (archieffoto)
REUTERS Een grizzly beer met twee welpen. (archieffoto)
Een vader die samen met zijn zoon naar een afgelegen berenhol in Alaska skiede en daar illegaal een beer en haar twee welpen afschoot, is op heterdaad betrapt. De mannen hadden niet door dat er een camera boven het berenhol hing, die daar was geplaatst in het kader van een observatieprogramma.

De jachtpartij op de zwarte beren, afgelopen april, werd door de bewegingscamera nauwgezet vastgelegd. De 41-jarige vader, Andrew Renner, en zijn op het moment van de feiten 17-jarige zoon Owen, schoten eerst de moederbeer af en vervolgens de twee welpen. Twee dagen later kwamen ze nog eens terug om de resten van de welpen te verbergen, kogelhulzen op te rapen en de detectiehalsband van de moederbeer mee te nemen. "Ze zullen dit nooit met ons in verband kunnen brengen", zou de zoon op camera hebben gezegd.

Twee weken later togen de twee met de huid van de moederbeer naar het kantoor van wildlife bosbeheer. Ze logen over de plek waar de beer was doodgeschoten en ook beweerden ze dat er geen welpen in de buurt waren geweest. In Alaska is het verboden om te jagen op een beer met welpen. Toen de observatiebeelden maanden later werden opgehaald en bekeken, konden de mannen worden ingerekend. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid mertens

  De straf kan niet zwaar genoeg zijn voor zulke moordenaars!!!! Walgelijk MENSDOM ☹️

 • irene van den bosch

  Walchelijk!

 • mike milan

  Je hebt jagers...en spijtig genoeg ook schutters.Levenslang jachtverlof intrekken bij deze soort!

 • Jan De Smet

  Wat een walgelijke mensen lopen er toch rond op deze aardbol.

 • Mike Stevens

  w-a-l-g-e-l-i-j-k....dat is het enige wat ik hierover kan zeggen. Maar misschien ook dat het laf was, achterbaks, degoutant, wraakroepend...ik hoop uit de grond van mijn hart dat hij zwaar gestraft zal worden, maar echt extreem zwaar. Zo'n walgelijke lafhartige daad moet echt zwaar aangepakt worden. En waarom...gewoon voor een berenhuid? wat zijn wij toch een aangenaam en gezellig ras,he?