Unieke ontmoeting in Ardennen: wolf gefotografeerd vanop amper 50 meter afstand

Yvan Mahaux
De enige wolf die - voor zover bekend - in Wallonië rondloopt, is onlangs gefotografeerd vanop een afstand van amper 50 meter. Het was Yvan Mahaux, een jonge bioloog, die enkele dagen geleden oog in oog stond met het dier. Hij had de tegenwoordigheid van geest om snel zijn fototoestel te nemen en een foto te maken vooraleer de wolf - even verbaasd als Yvan zelf - in de vegetatie verdween.

Yvan is tweetalig en was enkele jaren geleden nog actief als gids voor Landschap vzw, de vereniging achter de campagne Welkom Wolf. "Aan zijn kennis moet niet getwijfeld worden, en de foto die hij maakte, spreekt boekdelen", meent Jan Loos van Landschap vzw. 

"Eerdere foto's van wolven in ons land werden stuk voor stuk gemaakt door onbemande cameravallen, maar deze foto is live gemaakt en daarmee een weergave van een onwaarschijnlijk zeldzaam moment: met slechts één zekere wolf aanwezig in de hele Ardennen, is de kans op een ontmoeting echt belachelijk klein. Wolven gebruiken een territorium van gemiddeld 200 vierkante kilometer of dus 20.000 hectare. De kans dat je de enige wolf in Wallonië zomaar tegen het lijf loopt, is dus zo goed als nul."

Landschap vzw roept iedereen op om waarnemingen te blijven doorgeven op hun 
website. Ook als ze niet 100 procent zeker zijn en als er geen foto bij hoort.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cor Dierckx

  De groene jongens zijn er veel aan het vangen om hier los te laten het ligt er boven op!.

 • Peeters Freddy

  Voor mij mogen al die wolven den boom in. Ons land is te klein voor wilde dieren. Nu zijn sommigen blij maar dat waren ze met de kost van vossen en everzwijnen ook tot men er last van kreeg.

 • Marc Geerts

  Dat is gene wolf...dat is onze Blacky die weer maar eens ontsnapt is.

 • Gert Jacobs

  Onmogelijk een wilde wolf

 • Ludo Wouters

  Wat was de naam van die "specialist" ook weer die met grote show op TV verkondigde dat de kans om een wolf in de vrije natuur te zien bijna nihil was. Tot daar dan de naam "specialist".