Uitzonderlijk grote muggen teisteren North Carolina na orkaan Florence

REUTERS
In de Amerikaanse staat North Carolina hebben inwoners te maken met een muggenplaag van een extra grote muggensoort. De plaag is het gevolg van orkaan Florence. De staat stelt 4 miljoen euro beschikbaar om de miljoenen muggen te verdelgen. 

Het gaat om de 'Psorophora ciliata', een zeer agressieve muggensoort. De mug wordt drie keer zo groot als een normale steekmug.  Door orkaan Florence zijn er in korte tijd veel overstromingen geweest. Dat water is blijven liggen en vormt een ideale broedplaats voor de gigantische muggen. 

Who's out here mutating these mosquitoes This thing is as big as a nickel

6 Likes, 1 Comments - Francisco Benitez (@carper13diem) on Instagram: "Who's out here mutating these mosquitoes This thing is as big as a nickel"

4 miljoen

Gouverneur Roy Cooper van North Carolina heeft vrijdag 4 miljoen dollar (ongeveer 3,5 miljoen euro) vrijgesteld om de muggenplaag te stoppen.

Sinds maandag rijden er volop bussen van de insectenbestrijdingsdienst door de staat. In heel North Carolina zullen de volgende weken meerdere bestrijdingen plaatsvinden. Inwoners kunnen zelf ook meehelpen door schijven aan te schaffen, met daarin bacteriën die de mug doden.

Met een beetje geluk zal de bestrijding uiteindelijk niet zo grootschalig moeten worden uitgevoerd. Door dalende temperaturen zal een groot deel van de muggen hopelijk vanzelf dood gaan.

This is the size of the mosquitoes we've got post-Florence. 😯 #hurricaneflorence #hurricanerecovery #mosquito #gallinipper #itwillcarrymeaway

57 Likes, 16 Comments - Jennings Wright (@accidentalbakery) on Instagram: "This is the size of the mosquitoes we've got post-Florence. 😯 #hurricaneflorence #hurricanerecovery..."

Bekijk ook: 

Mieren vormen eilanden om overstromingen Florence te overleven:

Paarden dagenlang tot aan nek in water na orkaan Florence:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudolf jacobs

    en ik denk dat mr Poetin en zijn spionnen die muggen naar ginder gestuurd hebben,de engelse zullen het graag bevestigen

  • guido vermeyen

    Eén "normale" mug kan je al terroriseren, wat moet dat dan niet zijn met die supermug

  • chris delanghe

    ik ben beslist geen echte groene, maar de mens is in sneltempe de race richting afgrond aan het verderzetten met einddoel vernietiging planeet aarde. We zijn met zijn allen de poten van de stoel waarop we zitten letterlijk en figuurlijk aan het afzagen.. en zoja, dan moeten we niet verbaasd zijn dat de planeet aarde ons vanaf nu zal gaan helpen om dat vreselijk doel makkelijker te bereiken...