Ga naar de mobiele website
^ Top

Uiterst zeldzame witte wolf doodgeschoten

De witte wolf is de enige in Yellowstone Park
Twitter De witte wolf is de enige in Yellowstone Park
Tijdens een wandeling door Yellowstone National Park hebben wandelaars vorige maand een zeldzame witte wolf gevonden. Het dier was zwaargewond. Uiteindelijk heeft het park de wolf moeten laten inslapen. Uit een autopsie blijkt nu dat dhet dier was neergeschoten. De hoofdopzichter van Yellowstone looft 5.000 dollar uit voor wie informatie heeft over de dader.

Het autopsierapport, dat vandaag is vrijgegeven, bevestigt dat de witte wolf is doodgeschoten. Het dier was de enige witte wolf in het park. Ze was 12 jaar oud en de leider van haar roedel. Negen jaar lang heeft ze telkens met hetzelfde alfamannetje pups gekregen, 20 in totaal.  

De wolf is een groot verlies voor het park. Haar dood wordt behandeld als een misdaad, want het is illegaal om op wolven in Yellowstone Park te jagen. Daarom looft Dan Wenk, de hoofdopzichter van het natuurpark, 5.000 dollar uit voor wie de gouden tip geeft. "We nemen dit voorval heel ernstig. Vandaar dat we een beloning geven voor de informatie die kan leiden tot de arrestatie en veroordeling van de schuldige", zegt Wenk.

Meer over7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jef Kroket

  Domme mensen zijn er overal!

 • wim rooyakkers

  Het gevaarlijkste wezen op aarde is nog steeds de mens.

 • Poeslieve Wolf

  Het is een schande!!! Wij wolven zijn al met zo weinig meer. Als ze dan elk uniek exemplaar ook nog gaan dood schieten, dan zal ik nog wat meer op mijn hoede moeten zijn.

 • mis tanget

  Mensen maken alles kapot ! Vreselijke beulen ! Kan alleen maar hopen dat ze ze vinden en heel zwaar straffen !

 • JJ81

  Zonde...

Gesponsord

Meld een bug