Twee zwarte ooievaars neergeschoten in Sankt Vith

EPA
In de buurt van Crombach, een deelgemeente van Sankt Vith in de provincie Luik, zijn zondag twee zwarte ooievaars neergeschoten, een zeldzame en beschermde vogelsoort. Dat meldt Vogelbescherming Vlaanderen vandaag. De Division Nature et Forêts, de Waalse tegenhanger van het Agentschap voor Natuur en Bos, heeft een onderzoek geopend.

Volgens Vogelbescherming Vlaanderen was één vogel onmiddellijk dood. De andere moest wegens zware verwondingen geëuthanaseerd worden. De Division Nature et Forêts is op zoek naar de daders en doet daarom een oproep tot getuigen.

Vogelbescherming Vlaanderen denkt dat de vogels wellicht louter voor het plezier zijn afgeschoten. De vogels schaden geen menselijke belangen en zijn niet te verwarren met jachtwild.

In Hoog-België zijn er naar schatting een honderdtal broedparen van zwarte ooievaars. Ze zijn vooral te vinden in de uitgestrekte bosgordel van Saint-Hubert en de Ardennen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.