Twee jaar cel voor vrouw die hond met benzine overgoot en in brand stak

Toen de vrouw vorige week voor de rechter verscheen, daagden zo'n 200 dierenactivisten op om gerechtigheid te eisen voor Fudji.
Twitter @perenonfbleu Toen de vrouw vorige week voor de rechter verscheen, daagden zo'n 200 dierenactivisten op om gerechtigheid te eisen voor Fudji.
Een Franse vrouw (38) die de hond van haar ex met benzine overgoot om hem daarna levend in brand te steken, is veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar met uitstel. De zaak zorgde voor ophef in Frankrijk. Toen de vrouw vorige week voor de rechter verscheen, stonden buiten 200 dierenactivisten om gerechtigheid te eisen voor Fudji.

De vrouw liet de Duitse herder Fudji op 9 augustus in Sagy voor dood achter in een veld. Korte tijd later werd de hond, zwevend tussen leven en dood, aangetroffen. De politie kwam al snel bij de vrouw uit en ze gaf de feiten toe. De hond Fudji werd eerst nog verzorgd in een dierenkliniek, maar overleefde uiteindelijk zijn verwondingen niet.

Het duurde niet lang vooraleer de daderes zelf ook doodsbedreigingen kreeg van woedende dierenliefhebbers. Een tiental verenigingen van dierenwelzijn diende klacht in tegen de vrouw en ze stelden zich burgerlijke partij.  Haar advocaat had gevraagd om rekening te houden met de 'verzwakte persoonlijkheid' van haar cliënte, die een zelfmoordpoging achter de rug had en gevolgd werd door een psycholoog. "Ik wilde hem weg”, vertelde ze aan de rechter, maar ze betuigde ook wel haar spijt.

De hond werd zwaar verbrand aangetroffen, zwevend tussen leven en dood.
RV De hond werd zwaar verbrand aangetroffen, zwevend tussen leven en dood.

De vrouw werd veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan één met uitstel. Ze mag gedurende vijf jaar geen honden houden. Ze moet ook 1.500 euro schadevergoeding betalen aan haar ex-vriend, de eigenaar van Fudji. Aan de verenigingen voor dierenwelzijn moet ze 1 euro schadevergoeding betalen.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bienvenido Yeste Martinez

  Eerlijk dat ze maar vijf jaar geen honden meer mag houden vind ik afschuwelijk ze zou nooit meer een huisdier mogen hebben geen enkel dier en de boete en de schade vergoeding is veel te laag, dat ze spijt betuigd hopelijk gemeent kan ik aprecieren maar 5 jaar had ze toch moeten krijgen en ingeval dat ze echt psychis zwak is minstens 1 jaar colocatie is ineens dan ook goed voor haar te behandelen

 • Christine Laevers

  Nooit meer dieren houden, zou beter zijn. Dat mens heeft ze niet meer alle vijf.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Veel te weinig voor deze gruwelijke poging tot moord.

 • Ronald Van Roy

  20j te weinig .

 • Angelo Cabooter

  2 jaar??? Veel te weinig. 15 jaar gevangenisstraf zou beter zijn.