Twaalf verwaarloosde pony's hebben nieuw onderkomenDe sterk verwaarloosde pony's uit Herdersem die deze week de media haalden, zijn gered. Buurtbewoners, medewerkers van de Ark van Pollare uit Ninove en ook een kabinetsmedewerker van Aalsters schepen van Welzijn Dylan Casaer (SD&P) sprongen in de bres om het dierenleed een halt toe te roepen.

Gisteravond gingen de dierenvrienden in dialoog met de eigenaar van de twaalf pony's. Naar verluidt was de man zich van geen kwaad bewust. Na lang onderhandelen, stemde hij in op het voorstel van de Ark van Pollare. Die hebben intussen zes van de twaalf pony's, waaronder ook de twee veulens, opgevangen. De andere zes dieren kunnen terecht bij een familielid van de oorspronkelijke eigenaar. "Die persoon heeft ingezien dat de dieren dringend zorgen nodig hebben en zal de overige pony's met hulp van twee vrijwilligers dagelijks verzorgen", zegt Caroline Kennes, kabinetsmedewerker van schepen Casaer.

Twaalf verwaarloosde pony's in weiland, omwonenden slaan alarm | HLN Aalst

Twaalf verwaarloosde pony's in een verloederd weiland. Dat is wat ver weg van het oog achter enkele maisvelden in de Kapelleommegang in Herdersem is terug te vinden. Voor de buurtbewoners is het meer dan genoeg geweest. Zij verwittigden de lokale politie en de Belgische Landelijke Inspectiedienst voor Dierenwelzijn (BILD).