Trotse herdershond werkt iets te hard: Rocky leidt kudde schapen woonkamer binnen

De border collie Rocky
Facebook/RosalynEdwards De border collie Rocky
De herdershond in opleiding Rocky is een harde werker en doet dan ook alles voor zijn baasje. Toen Rosalyn Edwards uit het Britse Devon echter thuiskwam, had de border collie net iets te hard zijn best gedaan. Alle schapen van hun boerderij stonden in de woonkamer. 

Rosalyn schrok zich dood toen ze begin deze week na een drukke dag op de boerderij thuiskwam. Ze hoorden merkwaardige geluiden uit de woonkamer komen en zag toen negen schapen tussen haar meubels staan te mekkeren. Kleine Rocky zat er bij en keek volgens Edwards 'zeer trots'.

De zeven maanden oude herdershond is momenteel nog in opleiding. Rocky had gezien dat het hek open was en besloot op eigen houtje een deel van de kudde via de achterdeur naar binnen te leiden. "Ik moest er eerst enorm om lachen, maar toen zag ik alle uitwerpselen en modder van de dieren. Toen werd het minder fijn.''

Schuldigen waren de echtgenoot en het zoontje van Rosalyn die het land op waren gegaan, zonder de hekken goed achter zich te sluiten. "Ik heb de kinderen de woonkamer uitgestuurd en daarna de schapen naar buiten gegidst. "Ik ben blij dat Rocky zo trots is, maar hij heeft toch nog wat extra training nodig.''
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roland Louf

  Zalig dier !!

 • Dirk Schautteet

  7 maanden en al zoiets kunnen, prachtig.

 • yves Strubbe

  Don Martin, een bordercollie is een herdershond. Speciaal gekweekt om kuddes samen te houden en daarheen te loodsen waar ze heen moeten.

 • Charlotte De Smet

  @don martin. dit is inderdaad een border collie ... beste herdershonden die er zijn Google maar eens ;)

 • Don Martin

  Dat is een bordercollie geen herdershond