Trofeejagers schieten 100 papegaaiduikers in één keer: “Dit moet stoppen”

De Britten gingen jagen in IJsland.
Campaign to Ban Trophy Hunting De Britten gingen jagen in IJsland.
Britse trofeejagers betalen grof geld om honderd papegaaiduikers in een keer af te knallen vooraleer de dode dieren als souvenir mee naar huis te nemen. Dat blijkt uit foto’s die activisten van de ‘Campaign to Ban Trophy Hunting’ publiceerden.

Toeristen tellen 3.000 pond neer (ruim 3.300 euro) voor tripjes naar IJsland waar het vooralsnog legaal is om op papegaaiduikers te jagen. Op de foto’s van de dierenrechtenorganisatie - die een eind wil maken aan het trofeejagen - poseren de mannen trots met de buit. De ‘Campaign to Ban Trophy Hunting’ roept de Britse Milieuminister op om de import van de omstreden dierlijke trofeeën te verbieden.

“De papegaaiduiker dreigt nu uit te sterven en de ongecontroleerde jacht is zowat de belangrijkste oorzaak”, verklaarde campagneleider Eduardo Gonçalves aan The Sunday Telegraph.  Volgens de activist moet dit direct stoppen. “Er moet onmiddellijk een moratorium ingesteld worden voor het te laat is. Papegaaiduikers zijn erg geliefd. Mensen reizen de wereld rond om ze te kunnen fotograferen. Maar trofeejagers reizen de wereld rond om ze dood te schieten.”

“Wetenschappers bevestigen dat de dieren bedreigd zijn in hun voortbestaan”, aldus Gonçalves. “De populatie valt sterk terug. Er komen steeds minder papegaaiduikers naar de Britse kust. Het laatste wat deze vogels nodig hebben is dat ze worden achternagezeten door trofeejagers die ze in grote getale afknallen en dat allemaal voor hun eigen plezier.” 
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • swa joepers

  Hieraan zie je wat het verschil tussen mens en dier is Mensen zijn egocentrische wezens

 • Phyllis Nagels

  Kan ik niet bevatten . Zullen weer rijke stinkers zijn die denken dat ze alles mogen mits betaling !!!!

 • Ben Strubbe

  En zeg nu nog een keer dat jagers natuurbeheerders zijn !

 • jean vandenberghe

  Dat ze eens naar de kermis gaan schieten. Kost veel minder en is juist hetzelfde.

 • Conny Van den Bosch

  "Jagen" is een Dier doden om het op te eten. Wat deze psychopaten doen is niet jagen, ze doden Dieren omdat ze trofeeën willen en dus verschillen ze in niets met seriemoordenaars.