Tijger die vermoedelijk 13 mensen doodde, is na lange klopjacht doodgeschoten

AFP
In India hebben natuurbeheerders na een lange klopjacht een vrouwelijke tijger doodgeschoten waarvan wordt aangenomen dat die mogelijk dertien mensen heeft gedood. De zes jaar oude tijgerin, die in de westelijke staat Maharashtra leefde, was volgens de BBC al twee jaar uit handen van de jagers kunnen blijven.

Een van de natuurbeheerders laat weten dat een team zich vrijdag langs een weg had opgesteld waar de tijgerin eerder was gespot. T-1, zoals het dier wordt genoemd, werd in eerste instantie met een verdovingspijl geraakt. Toen ze daarna aanviel, werd ze alsnog doodgeschoten.

Het kostte de Indiase autoriteiten grote moeite om het beest te vangen. Meer dan honderd camera's, paarden en geiten die als lokaas werden gebruikt, dag en nacht toezicht op uitkijkpunten en gewapende patrouilles; het lukte maar niet om T-1 te pakken te krijgen. Vorige maand werd zelfs een luchtje van Calvin Klein ingezet. Het mannenparfum 'Obsession' bevat namelijk het ingrediënt civeton van de civetkat dat de tijgers moet aantrekken. Ook dat was tevergeefs. 
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid mertens

  Schandelijk !! De rollen inderdaad omkeren met dit soort mensdom dat er zo maar wat op los schiet! Vermoedens?? Zonde van zulk mooi dier dat enkel zijn natuurlijk instinct volgt!!

 • Tessa Delanghe

  Zo dom, een prachtige tijger werd vermoord op vermoedens... het dier heeft het instinkt om zichzelf en de omgeving te beschermen. Ze jagen om te overleven.

 • Louis Smeekens

  En wanneer wordt er gejaagd op de mens die elke dag miljoenen dieren doodt?

 • Mateo Buysse

  Ze hebben er toch wel alles aan gedaan precies om die tijger levend te vangen lijkt mij.

 • Drie Dennen

  Geef die prachtige dieren hun levensruimte i. p. v die in te perken.