Tijger bijt verzorger dood in Chinese dierentuin

De man was met het normaal erg tamme dier in zijn kooi om hem te trainen, toen hij plots zijn verzorger aanvloog en hem doodbeet.
Thinkstock De man was met het normaal erg tamme dier in zijn kooi om hem te trainen, toen hij plots zijn verzorger aanvloog en hem doodbeet.
Een Chinese dierenverzorger is in een dierentuin doodgebeten door een tijger die hij al verzorgde sinds het dier een welpje was. 

De man was met het normaal erg tamme dier in zijn kooi om hem te trainen, toen hij zondag zijn verzorger plots aanvloog en hem doodbeet. Dat melden de autoriteiten van de stad Fuzhou waar het incident plaatsvond.

De man, ene meneer Wu, werkte al lang voor de Fuzhou Zoo en had de tijger praktisch grootgebracht van toen het nog een klein welpje was. Het dier was zou normaal gezien erg tam zijn geweest door zijn lange verblijf in de dierentuin en het contact met mensen dat hij daar had.

Bezoekers die getuigen waren van de aanval, konden die ook op beeld vastleggen. Beelden van de aanval doen de ronde op sociale media, maar zijn onherkenbaar gemaakt. Toen het andere verzorgers eindelijk lukte om de tijger weg te jagen van zijn slachtoffer, bleek de man al dood te zijn.

Om wat voor soort tijger het ging is niet bekend gemaakt.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc de Volder

  Een tijger trainen? Dat is geen clown,hé...

 • Jan De Smet

  Die dieren horen niet in een kooi punt andere lijn.

 • Freddy van Puymbrouck

  Het is onverantwoord om samen in een kooi met een tijger te zijn ook al heb je hem zelf grootgebracht.Tijgers zijn veel gevaarlijker dan leeuwen en de vele incidenten met deze dieren bewijzen dat!!.

 • Ronald Van Roy

  Die dieren kunnen pijn od.hebben ,ze raken zo gefrustreert.

 • Rene Philips

  Moet tot de risico's van het vak worden gerekend. Wil niet zeggen dat ik het voorval niet betreur!