Tientallen vogels vallen uit de lucht voor de ogen van Australische schoolkinderen

Zestig inheemse langsnavelkaketoes vielen plots uit de lucht in Adelaide, Australië.
Wikimedia Commons/Robert Young Zestig inheemse langsnavelkaketoes vielen plots uit de lucht in Adelaide, Australië.
In de Zuid-Australische stad Adelaide zijn gisteren zo’n zestig beschermde vogels uit de lucht gevallen. De dieren werden vermoedelijk vergiftigd en vielen in de buurt van een basisschool voor de ogen van een groep kinderen te pletter.

De vogels, inheemse langsnavelkaketoes, bloedden uit hun ogen en uit hun snavels terwijl ze met bosjes uit de lucht vielen. De ontstelde kinderen en toegeschoten vrijwilligers konden niets meer voor de beestjes doen. Uiteindelijk werden bijna zestig dode vogels gevonden in One Tree Hill, een buitenwijk van Adelaide.

lees verder onder de tweet:

De dieren werden overgebracht naar twee verschillende dierenartsenklinieken, die niet direct de doodsoorzaak van de vogels vast konden stellen, maar de artsen gaan er vanuit dat de dieren vergiftigd zijn. “We hebben de kroepen van een aantal van de overleden vogels geopend en die zaten vol graan”, zegt een dierenarts in de Australische media. “Maar we hebben nog geen testen kunnen doen of er daadwerkelijk sprake is van vergiftiging.” De dierenarts wist niet zeker te zeggen of de bloedende snavels veroorzaakt waren door de harde val of dat die ook op vergiftiging duiden.

Exotische ziekte

De vogels zullen uiteindelijk door Biosecurity Australia onderzocht worden, om uit te sluiten dat ze een exotische ziekte opgelopen hebben. “Al lijkt het waarschijnlijker dat ze vergiftigd zijn”, zegt de dierenarts.

De lokale stadsdiensten hebben alvast laten weten dat zij onkruidverdelgers gebruiken die niet giftig zijn voor de lokale fauna. 

De kinderen die de vogels uit de lucht zagen vallen, zijn volgens hun school erg geschrokken. Het ging om een groepje kinderen dat naar de vakantieopvang ging, aangezien ook in Australië de schoolvakantie begonnen is.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marion Van Saan

  G5 test?

 • Ivan Gabriels

  Triestig zoiets te moete lezen.Ik zou ook in chok zijn.mocht dat voor mijn ogen gebeuren.

 • Jacques De Meirsman

  Eerst de vissen nu de vogels en dan de mensen de wereld is om zeep zegt de wetenshap .....

 • Bob(Robert) Bruyland

  Bliksem inslag.

 • Lara Debie

  5G testen aan de gang?