Tien jaar lang lag deze hond aan de ketting, nu proeft hij voor het eerst van vrijheid

Na tien jaar lijden krijgt 'Rusty Diamond' eindelijk een beter leven.
videostill Na tien jaar lijden krijgt 'Rusty Diamond' eindelijk een beter leven.
De hond leek niet erg speels toen Jared Piper hem voor de eerste keer zag in een tuin in de Amerikaanse staat Arizona. Niet moeilijk, hij lag zielig aan een ketting en blafte op iedereen. Op een dag besloot de man om halt te houden en kennis te maken. Het betekende de redding voor 'Rusty Diamond' uit zijn erbarmelijke situatie.

Het bleek dat Rusty gewoon heel erg eenzaam was. De viervoeter had nood aan affectie. Jared maakte elke dag even tijd voor de hond en Rusty werd minder afstandelijk en vriendelijker. Hij kwispelde en schuurde met zijn kop tegen de omheining aan zodat hij kon gestreeld worden.

De situatie waarin de viervoeter verkeerde, was eigenlijk vreselijk. Jared had hem nooit vrij zien rondlopen, op zijn hele lichaam zaten er vliegen en hij had een tumor aan zijn buik. Jared besefte dat het zo niet langer verder kon en dat hij de hond moest proberen te redden.

Gemeen
Op een dag kwam het baasje naar buiten toen Jared de hond aan het strelen was. Ze vertelde dat Rusty al meer dan tien jaar aan de ketting lag omdat hij "gemeen" was. Vrijheid kende de hond niet.

Jared vertelde de vrouw dat hij niet wegging zonder Rusty. Eerst weigerde ze maar dan na wat aandringen, gaf ze de viervoeter toch mee. En dus gingen Jared en de hond samen op stap. Eerst wandelde Rusty nog onwennig naast de man maar dan werd het dier steeds enthousiaster. Hij gedroeg zich niet agressief, noch defensief. Hij nam alles in zich op alsof hij klaar was voor een nieuwe start in zijn leven.

Rusty genoot van alles voor de eerste keer zoals zijn eerste wasbeurt. Hij werd een vrolijke gezonde hond. Jared kon de lieve viervoeter niet adopteren, dus ging hij op zoek naar een familie die dat wel kon.

Paradijs
Het perfecte gezin werd gevonden. Een groot huis met een grote tuin is nu het speelterrein van Rusty samen met de andere honden van de familie. Voor Rusty is het een paradijs op aarde na tien ellendige jaren.

Nu heeft de hond eindelijk waar hij recht op heeft: een liefdevolle thuis. Gewoon omdat iemand de moeite deed om even halt te houden.

Het ga je goed Rusty!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.