Tandarts: "Wist niet dat leeuw Cecil zo populair was"

Cecil, de bekendste leeuw van Zimbabwe, is gedood door een Amerikaanse tandarts. Volgens Amerikaanse en Britse media betaalde de Amerikaan Walter Palmer omgerekend circa 45.000 euro om op het dier te mogen jagen.

Palmer is op diverse foto's te zien met dieren die hij in Afrika met pijl en boog wist te verschalken, onder andere een luipaard en een andere leeuw. Hij heeft in een dinsdag verspreide verklaring spijt betuigd de leeuw te hebben gedood.

Palmer (links op de foto) zei niet te weten dat Cecil zo populair was, dat hij op pad was met beroepsjagers en dat hij alle benodigde vergunningen had. "Voor zover ik wist, was alles aan deze tocht legaal".

Cecil werd 's nacht uit het nationale park gelokt waar hij woonde. Daarna werd hij met pijl en boog beschoten en raakte hij gewond. De jagers vonden hem de volgende dag (1 juli) en maakten hem af. Zijn dood werd wereldnieuws. Een woordvoerster van de politie van Zimbabwe zei dinsdag dat twee mensen zijn gearresteerd in verband met de dood van het dier en dat Palmer wordt gezocht.