Ga naar de mobiele website
^ Top

Stropers dringen Franse zoo binnen, doden neushoorn en snijden hoorn af met kettingzaag

Zoo Thoiry
Stropers hebben een hallucinante raid gepleegd op een zoo in Thoiry, niet ver van Parijs. Ze drongen maandagavond het park binnen, schoten de vijf jaar oude neushoorn Vince dood en sneden dan met een kettingzaag de kostbare hoorn van het dier af.

Het is de allereerste keer dat zoiets gebeurt in een Europese zoo. Verzorgers vonden het verminkte kadaver de volgende morgen. Vince bleek afgemaakt met drie schoten. Zijn ivoren hoorn was weg.

Tijdnood
De stropers zouden een deur aan de achterkant van het park geforceerd hebben om binnen te komen en daarna naar het verblijf van de drie neushoorns getrokken zijn. Een bron van de krant 'Le Parisien' vermoedt dat de dieven in tijdnood kwamen en daarom de andere twee dieren ongemoeid lieten. (lees hieronder verder)

Zoo Thoiry

"Vince was een witte neushoorn en een van de populairste attracties van onze zoo", aldus directeur Thierry Duguet. "Deze feiten zijn ongelofelijk. Onze collega's in andere Europese parken geloofden hun oren niet toen ze het nieuws vernamen. De politie en soldaten die meewerkten aan het onderzoek waren ook erg onder de indruk."

Zwarte markt
Er zouden nog zo een 21.000 witte neushoorns zijn in de wereld. Ze leven vooral in het wild in Oeganda en Zuid-Afrika en zijn vaak het doelwit van stropers, die de hoorn van het dier willen. Die kan tussen 30.000 en 40.000 euro opbrengen op de zwarte markt volgens 'Le Parisien' en wordt vooral in Azië gebruikt in traditionele medicijnen, onder meer om impotentie tegen te gaan. Vaak wordt gedacht dat de hoorns van ivoor zijn, maar in werkelijkheid zijn ze gemaakt van keratine.

Dat het een vredelievend dier is met een slecht zicht, maakt van hen een makkelijke prooi.
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • steven de wachter

  Frankrijk wordt meer en meer de vuilbak van Europa !!

 • Anonymous

  dom dommer DOMST. De mensen hebben geen hersens meer. Laat die dieren toch leven er zijn zeker nog producten die ook duur zijn maar niet dierlijk. De mensen gaan ooit uitsterven maar ze zorgen er zelf voor dat dat een paar duizenden jaren vroeger gebeurt. Het zal niet meer voor hun zijn maar wel voor hun kleinkinderen binnen duizend jaar. Ze zijn gewoon allemaal dikke egoïsten

 • wim rooyakkers

  Ze moeten de Chinezen wijsmaken doet ze van stront potentie krijgen.

 • Anonymous

  Hoe is dit mogelijk? De dieren zijn blijkbaar nergens meer veilig Blijkbaar moet men overal camera's gaan hangen! In wat voor een wereld leven wij???? Sancties moeten er getroffen worden voor landen die zich niet aan de regels houden!

 • philippe decock

  De dag dat er geen dieren meer zijn betekend het einde van de mensheid.

Meld een bug