Stervende pony brengt veulen naar mensen

UNKNOWN
Een Britse merrie heeft haar veulen vlak voor haar dood naar een boerderij in Dartmoor gebracht. Volgens specialisten moet het dier gevoeld hebben dat haar einde naderde en het veulen zou zonder verzorging eveneens gestorven zijn.

Het veulen had nog steeds moedermelk nodig en dus was verzorging noodzakelijk. Vijf dagen lang vocht de merrie tegen ziekte en uitputting om haar veulen naar een boerderij te leiden. Normaal zouden de dieren de hele zomer in de vrije natuur doorbrengen en pas in het najaar binnen worden gebracht. Uiteindelijk bereikten de merrie en haar veulen de boerderij van Lorraine Chambers. Nog geen 24 uur later stierf de moeder.

Het veulen werd Queenie gedoopt en wordt nu door mensen van een dierenorganisatie verzorgd. Over enkele maanden zal het dier op een andere boerderij een nieuwe thuis krijgen. Er leven ongeveer 1.500 pony's in Dartmoor. Ze zijn allemaal het eigendom van boeren die de dieren op een gezamenlijk grondgebied laten grazen. De merrie had de weg al vaak afgelegd en wist zo de boerderij te bereiken.