Sprotje met succes geopereerd nadat dierenbeul haar in oven stak

Sprotje liep zware brandwonden op.
Henk Deleu Sprotje liep zware brandwonden op.
Sprotje, de kat die begin juni door een dierenbeul in een oven werd gestopt, wordt weer de oude. Dat is nu zeker, na een geslaagde operatie gisterenochtend in dierenartsenpraktijk Overleie in Kortrijk. Daar werd een laatste resterende wonde aan de linkerflank van de kat, die kant was het zwaarst verbrand, met succes gehecht. De operatie gebeurde onder verdoving. 

“Nog veertien dagen en Sprotje is helemaal hersteld”, zegt dierenarts Valérie Huvaere. “Sprotje mag dan ook binnen twee weken naar haar nieuwe thuis. De dienst Dierenwelzijn zet het licht op groen. Het gezin dat Sprotje zal adopteren, blijft liever op de achtergrond, maar we kunnen wel meegeven dat het over familie gaat van Joshua Dutré, eveneens dierenarts in onze praktijk”, aldus Valérie Huvaere. 

Met Sprotje gaat het stilaan beter.
Foto Henk Deleu Met Sprotje gaat het stilaan beter.

Het verhaal van Sprotje, de kat zat een kwartier in een snikhete oven, trof erg veel mensen. Het beroert nog steeds de gemoederen. Dierenartsen Overleie, stad Kortrijk en dierenrechtenorganisatie GAIA legden een strafklacht neer bij het parket tegen de dader, Oekraïner A.P. 

De maximumstraf voor zware dierenmishandeling is in de correctionele rechtbank 6 maanden, 16.000 euro boete en een levenslang verbod op het houden van dieren. Een crowdfundig voor Sprotje bracht zo’n 15.000 euro op. Het geld gaat naar goeie doelen.

Henk Deleu18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arthur Houben

  "Dierenartsen Overleie, stad Kortrijk en dierenrechtenorganisatie GAIA legden een strafklacht neer bij het parket tegen de dader, Oekraïner A.P" eindelijk!!!! En nu is het de plicht van parket en justitie om dit stuk vuil eruit te zwieren, wij willen hier geen wrede dierenbeulen die dat ook met mensen zouden durven doen,psychopaten!

 • Zulma Terrana

  Goed nieuws voor de eigenaar van sprotje . Hij mag bij ons een dagje komen logeren .

 • guido vermeyen

  Lang leve sprotje !

 • anita van dyck

  Jef Helfens, jou reactie zegt veel over jou, Fantastisch dat het de goede richting uitgaat met het katje en dat hij een liefdevolle thuis zal vinden. Dikke pluim aan de verzorgers.

 • Dominique Cox

  Ik heb ook zo een zwarte "Bombay" kat gehad. Die zijn allen heel lief en sociaal van natuur.