Spaanse jonge boer verplettert met opzet tientallen biggetjes

De zwartharige man laat zich vallen op de weerloze biggetjes.
rv De zwartharige man laat zich vallen op de weerloze biggetjes.
Een 20-jarige Spanjaard verdwijnt vijftien maanden achter de tralies voor het vermorzelen van tientallen biggetjes. De man werkte op een varkensboerderij en liet zich filmen door een collega terwijl hij zich op de jonge diertjes wierp.

Negentien biggetjes stierven daarbij onmiddellijk. Zestig andere dieren kregen een dodelijke injectie vanwege hun ernstige verwondingen.

Volgens een politieverklaring liet de man zich drie keer achter elkaar in het hok vallen. Lokale agenten kwamen de mannen op het spoor omdat hun lugubere video massaal werd gedeeld op WhatsApp.

"Ik wilde de biggen absoluut geen pijn doen. De meeste renden weg toen ik sprong. En ik was nog maar negentien jaar oud", verklaarde de verdachte. Ook de filmer van het voorval hield vol niet te weten wat zijn vriend van plan was toen hij begon te filmen.

Beide mannen ontkennen nog steeds dat er 79 biggen bij hun streek zijn omgekomen. "De foto's die nu als bewijsmateriaal dienen, zijn van andere varkens. De dieren uit onze video waren niet zo jong", aldus een van de verdachten tijdens de rechtszaak. Zowel de springer als de filmer van het incident krijgt een boete van 60 euro per dode big; een totaal van 4.400 euro.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Erik De jongh

  Stuur Ben Weyts en Michel Vandenbosch erop af

 • MYRTHE PASS

  Hij was nog maar 19 jaar oud, durft hij nog zeggen. Wat dacht hij, dat hij nog in de pampers zit. Gelukkig dat Spanje hier tegen op treedt, nu nog tegen de stierengevechten!

 • carl van meerbeek

  Voor straffen onder de 2 jaar ga je in Spanje niet in de gevangenis

 • Gerda Mertens

  Spanjaarden zijn ervoor gekend, voor hun barbaars gedrag, wij vangen mishandelde hondjes op uit Spanje. Kom maar eens zien wat dit beestjes meegemaakt hebben. Daar geitje dat we gisteren zal lopen op de Catalaanse processie, werd waarschijnlijk enkele meters verder van de kerktoren gegooid. Dat is Spanje ! Een schande !

 • irene van impe

  Nog een ellendeling! Wat speelt er toch in hun stomme kop,