Sint-bernardshond had geen kanker, wel vier teddyberen in zijn maag

Maisy, de gulzige Sint-bernardshond
Paragon Veterinary Referrals Maisy, de gulzige Sint-bernardshond
Bezorgd bracht een Brits gezin hun 8-jarige Sint-Bernard Maisy naar de dierenarts. Een verdachte scan had het vermoeden gewekt dat hun viervoeter kanker had. Na een succesvolle operatie kregen ze echter het goede nieuws te horen dat hun hond niet ernstig ziek was, maar zich niet goed voelde omdat hij vier teddyberen had opgegeten. 

Een scan bij de dokter had een verdachte massa in de maag van het dier getoond. De dierenarts achtte het vervolgens voor mogelijk dat het dier een kankergezwel in zijn buikholte had en ze planden een operatie. 

Paragon Veterinary Referrals

De artsen stond een verrassing te wachten. "Dit was niet wat we hadden verwacht", zei Nick Blackburn, dierenarts bij Paragon Veterinary Referrals in Wakefield in Groot-Brittannië. 

"We weten wel dat honden allerlei dingen eten die ze niet horen te eten, maar vier teddyberen, dat is toch flink gewerkt", zei Blackburn. 

Jane Dickinson, het baasje, vertelt aan BBC dat Maisy de knuffeltjes had gepikt van hun andere hond, de Chihuahua. 

Paragon Veterinary Referrals2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Matthias Jerusalem

    Je weet niet waar je het over hebt Raf Peeters. Mijn hond heeft eten genoeg en toch eet hij nog alles dat op de grond ligt indien we er niet bij zijn optijd.

  • raf peeters

    Misschien het beestje toch maar eten geven zoals het hoord ,dit dier heeft gewoon van de honger zijn maag verkleint met de stofdieren naar binnen te werken.