Siberische tijgerin die tegen al haar instincten in hulp zocht bij de mens, overleden

Amur Tiger Center
De Siberische tijgerin die zich onlangs totaal uitgeput en tegen al haar natuurlijke instincten in voor het huis van een Rus neerlegde om hulp te vinden, is overleden. Dat meldt The Siberian Times.

Het wilde dier, normaal heel mensenschuw, ontroerde mensen wereldwijd toen ze in een vermoedelijk geval van 'nood breekt wet' in een buitenwijk van het afgelegen dorp Solontsovy opdook. Daar legde ze zich voor de deur van een huis aan de rand van het dorp. Af en toe gromde ze, maar ze was helemaal niet agressief. Ze wilde zelfs dat mensen dichter kwamen. Al snel bleek dat de tijgerin kampte met zware mondproblemen, waardoor ze amper nog kon eten.

De tijgerin werd naar een rehabilitatiecentrum gebracht, waar het in haar verwarmde opvangplaats de goede kant leek op te gaan. De tijgerin begon haar fijngehakte vlees goed te eten en versterkte zienderogen. Ze begon zelfs naar hogere gedeelten in haar kooi te springen. Maar in het midden van vorige week stopte het tien jaar oude dier met eten. “Leeftijd en ziekte hebben gewonnen”, zucht Viktor Kuzmenko van het Amur Tiger Center. Ze stierf op 10 februari. “We deden alles wat we konden. Maar ze kon niet meer vechten.”

Siberische tijgers zijn een bedreigde diersoort. Vermoedelijk leven er nog amper 500 exemplaren in hun natuurlijke habitat in Oost-Rusland.

Amur Tiger Center
De tijgerin voor het huis in Solontsovy.
Amur Tiger Center De tijgerin voor het huis in Solontsovy.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid mertens

  Ocharme, zo zie je maar weer eens Dat men met dieren moet leren samenleven om hen beter te verstaan, Ipv hen steeds verder uit te moorden, MENSDOM !

 • Hugo Bavré

  Een bewijs dat mensen en wilde dieren goed zouden kunnen samen leven indien er wederzijds respect zou zijn. Respect vooral van de zich superieur voelende mens die er een sport van maakt om het wild bestand te land, ter zee en in de lucht uit te roeien.

 • Marcel Vanalderweireldt

  Arm dier ! Hier ben ik echt verdrietig om !!!

 • Annelies Vandenbroeck

  Arm beest. Vind het erg dat ze het niet gehaald heeft. Mijn hart breekt elke keer als ik dierenleed zie. Er zijn nog goede mensen die hen helpen.

 • Fred Debroek

  Droevig dit te lezen dat deze tijger toch nog is overleden, al hebben de verzorgers volgens mij hun uiterste best gedaan.