School omgebouwd tot koalahospitaal doet harten smelten: 150 vrijwilligers werken klok rond

Verzorgers voeden een gewonde koala in het tijdelijke hospitaal.
Getty Images Verzorgers voeden een gewonde koala in het tijdelijke hospitaal.
De bosbranden mogen dan al dood en vernieling zaaien, de Australiërs blijven niet bij de pakken zitten. Ze helpen elkaar en zorgen voor gewonde dieren. Zo is een basisschool in de buurt van Adelaide tijdelijk omgebouwd tot een koalahospitaal. 150 vrijwilligers werken de klok rond om meer dan 100 buideldieren te verzorgen.

Inwoners van Adelaide en omgeving zetten zich in om de bedreigde koala’s in het gebied opnieuw een toekomst te geven. In een geïmproviseerd ziekenhuis in de ‘Paradise Primary School’ worden ongeveer honderd exemplaren verzorgd en vertroeteld.

De organisatie ‘Adelaide Koala Rescue’ redde heel wat koala’s van de bosbranden in het nabijgelegen Cudlee Creek. De meer dan 100 dieren krijgen de beste zorgen in het hospitaal dat door 150 vrijwilligers dag en nacht draaiende wordt gehouden.

Getty Images

“Er zijn er een paar binnengekomen die gewoon overal waren verbrand,” vertelde Jane Brister, directeur van ‘Adelaide Koala Rescue’, over enkele recente patiënten van het ziekenhuis. “Het is bijna alsof ze zich in een bolletje hadden gekruld toen de vlammen op hen afkwamen.”

Binnen het tijdelijke hospitaal zijn verschillende parkjes ingericht waar de koala’s worden ingedeeld volgens hun noden. Zo zitten de vele weesjes apart, net zoals de gewonde en zieke dieren.

Koalaweesjes in een apart parkje
Getty Images Koalaweesjes in een apart parkje

Eens de dieren volledig hersteld zijn en weer zelfstandig kunnen overleven in de natuur, zullen ze worden uitgezet.

Volgens recente schattingen zijn meer dan een miljard dieren bij de bosbranden omgekomen, waaronder koala’s, kangoeroes en wombats. Alleen al in deelstaat New South Wales zouden meer dan 8.000 koala’s zijn omgekomen. In deelstaat South Australia, en meer bepaald op Kangaroo Island, zoudens zelfs meer dan 25.000 koala’s zijn gestorven. 

Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images

BEKIJK OOK. Auto volgeladen met geredde koala’s
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniel Tant

  Daniel tant het is prachtig werk van die mensen ik zou graag mee helpen om die te redden,er zijn toch nog mensen die zich zorgen maken over dieren spijtig dat ik er niet bij ben.

 • WALTER WIELANDT

  prachtig werk van die mensen !!!Hopelijk stopt het vlug met die branden !!!

 • Maria Arens

  SUPER. Nog goede mensen op deze wereld.

 • kris deka

  Prachtig dat ze helpen deze beesten te verzorgen.

 • wim CLAES

  toch wel het minste dat men kan doen, het is niet de schuld van de koala's dat alles af fikt. voor een westers land is de brandpreventie, bos-en landbeheer , en brandbestrijding abominabel.men zou van dergelijk land mogen verwachten dat er een deftige aanpak is. onvoorstelbaar.