Schattig: katten willen per se Japans museum betreden maar bewaker laat dat niet toe

De zwart kat wil het museum betreden.
Twitter: @mukusuke De zwart kat wil het museum betreden.
In Japan zijn ze lokale beroemdheden, de twee katten die al sinds midden 2016 vrijwel dagelijks proberen om het stadsmuseum Onomichi in Hiroshima te betreden, tot hilariteit van bezoekers en lichte ergernis van de bewakers, die er een dagtaak aan hebben om de diertjes buiten te houden.

Het begon allemaal op een zonnige dag in juni 2016, toen een zwarte kat plots door de schuifdeuren van het Hiroshima Onomichi museum naar binnen wilde wandelen. Bewakers konden het dier ternauwernood tegenhouden.

De volgende dag was de poes terug en bleek ze een roodharig vriendjebij te hebben. Vanaf dat moment probeerden de katten vrijwel dagelijks door de op beweging reagerende schuifdeuren naar binnen te sluipen.

Met engelengeduld proberen de bewakers van dienst de twee kattenvriendjes buiten te houden. De ‘zwarte en de rooie’ hebben inmiddels landelijke bekendheid gekregen en hebben zelfs een eigen Twitterpagina. Ook hebben de katten al eigen animatiefiguurtjes gekregen én verkoopt het museum in haar winkel een linnen tas met de beeltenis van de zwarte kat.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Evelyne JACQUES

  Laat die beestjes toch gewoon binnen... de museumbezoekers zouden het wel leuk vinden.

 • Joannes Vereecken

  Als een kat haar zinnetje gezet heeft op iets is het bijna niet doenbaar om haar op andere gedachten te brengen. Een van de katten uit de buurt heeft beslist om ons te "adopteren": twee maal daags komt ze bij ons om een knuffeltje en een beetje vriendschap en aandacht te krijgen. Wij genieten ervan.

 • Dominique Cox

  Die zal een rustig plaatske gaan zoeken om wat te rusten. t'Is wel heel chaotisch in de Japanse steden.

 • Lutgard Crombez

  Misschien waren die katten in hun vorige leven zelf kunstenaars waarvan de werken daar nu tentoongesteld worden :-)

 • Nicolas Van Hoecke

  Katten zijn nu eenmaal nieuwsgierig. De reden waarom zou ik niet weten maar lang zouden ze inderdaad niet blijven of er moet voedsel in dat museaum zijn. Al zijn ze nieuwsgierig, ze zijn het ook rap beu. Wel grappig.