Schattig: gorillamoeder verwelkomt pasgeboren baby op tedere manier

Calaya kust meteen na de geboorte haar baby.
rv Calaya kust meteen na de geboorte haar baby.
Schattige beelden uit de Smithsonian National Zoo in Washington, waar gorilla Calaya zondag beviel van baby Moke. De kersverse moeder toonde haar liefde voor haar zoontje al meteen na de geboorte, toen ze hem met beide handen oppakte en zachtjes op zijn hoofd kuste.

Camera's die aan de binnenkant van het verblijf van Calaya staan opgesteld, konden het onverwacht tedere moment vlak na de geboorte filmen. De verzorgers van Calaya zijn erg blij met de geboorte van het jong en verwachten dat de gorillamoeder goed voor haar kind zal zorgen. "De geboorte van een westelijke laaglandgorilla is altijd erg speciaal en vol van betekenis, niet alleen in onze dierentuinfamilie, maar ook voor de bedreigde soort als geheel", zegt Meredith Bastian, die voor de primaten zorgt. "We hebben geprobeerd om het Calaya zo comfortabel mogelijk te maken, aangezien ze voor het eerst moeder werd."

De dierentuin had nog een pleeggorillamoeder achter de hand voor het geval dat Calaya niet in staat zou zijn geweest om voor Moke te zorgen. Maar dat is gelukkig niet nodig. Nu hoopt het personeel vooral dat Moke in gemakkelijk in de gorillagroep kan integreren als hij wat groter is.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anne Kastelijns

  Prachtig,maar het is geen kus dat ze geeft, het is hem schoonlikken. Een dier is geen mens en doet nooit hetzelfde dan de mens, maar ze zijn wel het mooiste wat er is!

 • Pol Denys

  Mooie beelden, maar we moeten dringend ophouden met het vermenselijken van natuurlijke gedragingen. Verregaande antropomorfisme leidt tot onjuiste journalistieke bizariteiten à la "...toen ze hem met beide handen oppakte en zachtjes op zijn hoofd kuste."

 • Erwin De Baetselier

  het is vertederend - wat we zagen is toch dat mama probeerde om de mond van het kindje vrij te maken en om het schoon te likken. Andere dieren zullen dit zeker ook doen.

 • marianne claeys

  Ooooh zo mooi. Dit maakt mijn dag nog gelukkiger !

 • Marjan Dethoor

  Prachtig om te zien...die liefde en tederheid voor haar babytje...doet deugd om zo nog eens te zien....❤