Russische koeien krijgen VR-bril aangemeten om hun stressniveau te verminderen

De koeien konden dankzij de VR-brillen genieten van een zonnige weide gevuld met heldergroen gras.
Moscow Ministry of Agriculture and Food De koeien konden dankzij de VR-brillen genieten van een zonnige weide gevuld met heldergroen gras.
Volgens het onderzoek van een Russische nieuwssite profiteren niet alleen mensen maar ook koeien van de voordelen van een Virtual Reality (VR)-bril. Starend naar een virtueel grasveld vermindert het stressniveau van de beesten waardoor ze meer melk zouden produceren.

De Russische koeien kregen een VR-bril aangemeten die speciaal voor hen ontworpen was. Wat ze met die VR-bril te zien kregen? Een zonnige weide met heldergroen gras. En het klinkt misschien gek, maar de gemoedstoestand van de koeien zou aanzienlijk verbeteren dankzij de bril.

En dat was exact de opzet van het project dat in opdracht van het Russische ministerie van Landbouw en Voeding werd uitgevoerd. Wetenschappelijk onderzoek toonde in het verleden immers aan dat koeien die stress ervaren, minder melk produceren. Dus willen landbouwers het stressniveau van de dieren zo laag mogelijk houden.

Twijfelachtig resultaat

Het is echter maar de vraag of het onderzoek ernstig genomen kan worden. Het experiment werd immers uitgevoerd door Milknews.ru, een Russische nieuwswebsite over de melkindustrie. Geïnteresseerden konden zichzelf op diezelfde website inschrijven voor een conferentie wat kan wijzen op een marketingstunt.

Moscow Ministry of Agriculture and FoodReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.