Redding witte neushoorn stap dichterbij

BELGA
Keniaanse dierenartsen en wetenschappers zijn een stap dichter bij de redding van de witte neushoorn gekomen. Van de diersoort zijn nog slechts twee exemplaren op aarde in leven.

Bij de twee vrouwelijke neushoorns zijn gisteren in totaal tien eitjes afgenomen. Die zijn meteen daarop naar Italië overgebracht en via ivf bevrucht met het ingevroren sperma van vier overleden mannetjes.

De twee wijfjes, Najin (30) en dochter Fatu (19), kunnen echter zelf geen kalf dragen. Fatu heeft een aandoening in haar baarmoeder en Najin heeft zwakke achterpoten die complicaties kunnen veroorzaken als ze zwanger wordt.

Een internationale groep wetenschappers en natuurbeschermers gaat nu met behulp van zelfgebouwde kunstmatige voortplantingstechnieken via een buitenbaarmoederlijke zwangerschap proberen nageslacht van de dieren te krijgen. Het onderzoek is al enkele jaren bezig en heeft miljoenen euro's gekost.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Van Riel

    Knap dat ze alles in het werk stellen om de witte neushoorn te redden maar denk dat ze beter al die miljoenen kunnen gebruiken voor andere goede doelen.