Recordaantal wolven gedood in Noorwegen

Een wolf in Noorwegen krijgt een tracker, archiefbeeld.
AP Een wolf in Noorwegen krijgt een tracker, archiefbeeld.
In Noorwegen is afgelopen winter een recordaantal wolven gedood. Jagers schoten dertig wolven neer, meldde het ministerie van Milieu. 

Het hoge aantal wil niet zeggen dat het land meer wolven telt. De Noorse regering stond in het afgelopen jachtseizoen een hoger aantal afgeschoten wolven toe: 42.

In de winter van 2016-2017 werden meer dan honderd wolven gezien in het land, voornamelijk in het grensgebied met Zweden. In dat land werden afgelopen winter 48 wolven gedood.

Het roofdier heeft een beschermde status in Scandinavië, maar het aantal wordt binnen de perken gehouden omdat jaarlijks honderden schapen ten prooi vallen aan de wolven.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Matthias Jerusalem

  kwestie van het huidige ecosysteem in balans te houden. te veel wolven doodschieten = het uitsterven van de soort. Te weinig wolven doodschieten = veel schapen dood, wat leidt tot wol te korten en andere zaken... Een dier doden is niet altijd een slechte daad. Zoals men altijd zegt: Met één dood red je vaak 100 anderen.

 • Jan Verstrepen

  Ze mogen fier zijn en de dinosaurussen hebben even veel recht op leven op deze planeet net als alle andere leven, de mens is gewoon veel te veel aanwezig en dat gaat zich op lang termijn zelf herstellen deze planeet gaat gewoon kapot!

 • mark didden

  Groot gelijk ze horen niet thuis in dichtbevolkt gebied. Anders moeten we de dinosaurussen ook maar terug halen.

 • valere vermeulen

  Spijtig dat die dieren niet kunnen terug schieten.