Rattenplaag teistert Italiaans dorpje: “Nooit eerder zoiets meegemaakt"

Illustratiebeeld
AFP Illustratiebeeld
Het lijken wel fragmenten uit een horrorfilm. In werkelijkheid wordt het kleine Italiaanse dorp Gattolino sinds een paar dagen geteisterd door een rattenplaag. Overal liggen dode dieren omdat ze voor auto’s springen en elkaar aanvallen. “Ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt’’, vertelt een brandweerman aan een Italiaanse krant. 

De ratten, die door de plaatselijke inwoners  ‘witte gekken’ worden genoemd, komen uit een vroegere duivenfokkerij. Eind vorig jaar werd die gesloten en nu zoeken de ratten hun heil in het kleine dorp. Ze slenteren sinds een paar dagen langs de weg naar Gattolino in de noordelijke provincie Cesena. 

Een speciale taskforce met brandweerlieden, politieagenten en sanitaire inspecteurs moeten de noodsituatie onder controle krijgen. Het dorp onderzoekt ook of de ratten ziektes met zich meedragen. Hoelang de plaag nog gaat aanhouden is niet bekend. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jozef Louis

    Zitten op hun plaats In italie.

  • frank triolet

    Ja komt er van met grenzen open

  • rik lagrou

    Smeken dat mensen geen eten rondstrooien Wat doen op 2km van hun huis eten strooien Anderen moeten maar leren leven met ratten ??