Puppy’s levend begraven in La Louvière: eentje bereikt nog oppervlakte maar hulp komt toch te laat

Facebook
De politie van La Louvière in Henegouwen is een onderzoek gestart naar een gruwelijk geval van dierenmishandeling. De eigenaar van vier pasgeboren puppy’s zou de dieren levend gegraven hebben in een bloembak voor zijn huis. Een buur die de aarde zag bewegen en merkte hoe een van de hondjes probeerde om de oppervlakte te bereiken, sloeg alarm.

Volgens het dierenopvangcentrum SPA La Louvière ging het om vier chihuahuapuppy’s van enkele dagen oud. Een van de hondjes zou erin geslaagd zijn om toch nog van onder de aarde uit te raken en het was dat dier dat opgemerkt werd door een andere bewoner van de straat. Die belde meteen de politie en SPA La Louvière, dat de pup meenam. Hij bleek onderkoeld te zijn en was uitgedroogd.

Muiltje

“We hebben er alles aan gedaan om de puppy in leven te houden en waren dag en nacht met hem bezig”, klinkt het op de Facebookpagina van SPA La Louvière. “Maar de uren dat hij onder de grond had gezeten, hebben hun tol geëist. Zijn muiltje was vol aarde geraakt. We gaven hem melk, hebben hem onderzocht en weer op temperatuur gebracht. Maar tevergeefs. De volgende dag is het diertje gestorven.”


De verbazing van de vrijwilligers van SPA La Louvière was groot toen de eigenaar contact met hen opnam en vroeg hoe het met het hondje was dat ze hadden meegenomen. Op dat moment was het dier nog altijd in leven. Hij zou ook bekend hebben dat hij het was geweest die de dieren levend had begraven. “Omdat hij nog altijd leeft, zou ik hem graag terugkrijgen”, klonk het. “Het is tenslotte mijn hond.” (lees hieronder verder)

Facebook

Verontwaardigd belde de opvang daarop naar de politie om een klacht in te dienen voor dierenmishandeling.

Het incident zou enkele dagen geleden al gebeurd zijn, maar het dierenopvangcentrum meldde het nu pas op sociale media om het onderzoek niet te hinderen. Dat is overigens nog altijd aan de gang. SPA La Louvière hoopt dat de dader zwaar gestraft zal worden.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sonja Corten

  Hier heb ik geen ander woord voor dan monster dat je bent wat hebben die puppy's uw ooit aangedaan ?

 • Angelo Cabooter

  Geef hem een gevangenisstraf van 25 jaar wegens dierenmishandeling en moord.

 • MYRTHE PASS

  Er is maar één woord voor die moordenaar en dat is: "SMEERLAP"! Hij wou nog niet eens inzien, dat hij iets verkeerd deed door die diertjes levend te begraven en te moorden. En dan heeft hij het lef om het hondje terug te eisen, omdat het van hem is????? Haal de ouderhonden ook weg uit dat gezin a.u.b.?! En wie denkt er nu aan om de bloembak van de buren te controleren? Het hondje, dat zichzelf kon redden moet een sterk baasje geweest zijn. Rust in Vrede, schatjes!

 • Georgette Vanoverbeke

  Ik hoop dat die dierenbeul zeer zwaar gestraft word hopelijk een boete van 500 euro per hondje en verboden word van ooit nog een hondje te houden, en verplicht worden een dierenarts te laten kijken naar het moederdier .

 • Sandra Van maroey

  Wie doet nu zoiets En dan nog vragen of hem zijne puppy terug krijgt.... Blijkbaar meer dan 1 vijs los Levenslang verbod voor nog een dier te houden Tenslotte zijn da onschuldige wezens da u enkel heel veel oprechte vriendschap en liefde geven.....