Puppy eindelijk thuis na twee weken “quarantaine” in konijnenhol

Simba is een Cavapoo, ook bekend als de Cavoodle. Dit ras is ontstaan door de kruising van twee rassen: Cavalier King Charles-Spaniël en de Poedel.
RV Simba is een Cavapoo, ook bekend als de Cavoodle. Dit ras is ontstaan door de kruising van twee rassen: Cavalier King Charles-Spaniël en de Poedel.
Een puppy die twee weken geleden verdween tijdens een wandeling in Marlborough, het zuidwesten van Engeland en vermoedelijk terechtkwam in een konijnenhol, is veilig en wel terug bij zijn baasjes.

Simba, een Cavapoo, verdween op 9 juni tijdens een tocht door Marlborough in het Engelse graafschap Wiltshire. Na een zoektocht van twee weken waarbij de brandweer, ondergrondse camera’s, een bloedhond en zelfs een paragnost tevergeefs werden ingezet, waren de baasjes ervan overtuigd dat hun hondje was overleden.

Eigenaar Stephen Arnott zegt: “Ik had al een gedenkplaat gekocht met de tekst ‘Rust in vrede Simba’, toen hij plotseling weer opdook. We konden het niet geloven, maar we zijn dolgelukkig.”
De verdwijning vond plaats in de buurt van hun huis in Aldbourne, in een veld bezaaid met honderden en honderden konijnenholen. “De ene minuut was onze kleine hond nog bij ons en de volgende minuut was hij verdwenen”, aldus Arnott. “Er zijn zoveel konijnenholen. We hebben in elk gat gekeken. Het was een ware marteling voor ons omdat we niet wisten in welk hol hij was terechtgekomen”, vervolgt hij.

Paragnost

Na vier dagen zoeken en zonder enig idee te hebben waar Simba zat, schakelden Stephen Arnott en zijn vrouw Kathy een helderziende in om hen te helpen. “Aanvankelijk stuurde ze ons in het wilde weg op jacht, maar uiteindelijk zei ze dat Simba op 120 stappen van onze voordeur in een gat was blijven steken”, vertelt Arnott. “Vervolgens werden in alle gaten camera’s geplaatst, terriërs en een bloedhond werden ingezet en de brandweer onderzocht een dag lang konijnenholen, maar zonder succes.”

Uitgemergeld en verzwakt

“We hadden de moed laten zakken want Simba was nog maar een baby, we dachten echt niet dat hij zo lang in een gat zou kunnen overleven. Maandag heb ik dan ook alle gaten die gegraven waren in het kader van de zoektocht dichtgemaakt omdat ze onveilig waren. Terwijl ik dat deed, dacht ik dat ik mijn hondje aan het begraven was”, legt Arnott uit. “Maar de volgende ochtend dook een magere, uitgemergelde en zwakke Simba plotseling op bij ons thuis. We konden het niet geloven, het was echt een wonder. Hij zag er tenger, onverzorgd en vuil uit. Ons hondje was duidelijk zoveel afgevallen dat hij zich uit het gat had kunnen wringen want hij is taai. We hebben hem niet voor niets naar Simba - de Leeuw vernoemd”, besluit Arnott.

Dierenarts Lynne Gaskarth van het Drove Veterinary Hospital zegt dat het ongelooflijk is dat Simba zo lang ondergronds overleefde zonder toegang tot voedsel en water. Ze zegt dat hij ernstig was uitgedroogd en maar liefst een kwart van zijn lichaamsgewicht had verloren.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martine Depasse

  Ben ik blij met mijn grote hond als ik dit lees - het is wel gene slimmerik, maar in een pijp blijven zitten zal niet rap gebeuren... Arm beestje!

 • Guido Sels

  Idem met mijn fox-terrier. Tijdens wandeling in Provence was onze hond verdwenen nadat wij marmotten hadden gespot. Roepen had geen effect en dan maar zoeken. Plots zagen wij hem in een hol bestaande uit een smalle rechte pijp, gevolgd door een haakse bocht. Nadat hij die haakse bocht genomen had en uiteindelijk niet meer verder kon wou hij achteruit komen, maar botste dan met zijn achterwerk tegen de hoek van de haakse bocht en geraakte hij er niet uit. Een geluk dat wij hem vonden.

 • jan swaenen

  Moh eind goed wat een sterke puppy, gelukkig. En nu niet meer los laten in de konijnenweide!!

 • conny verschoore

  Wat een happy end .Respect voor de baasjes om het niet op te geven .Welkom thuis Simba !

 • Georges Claes

  Wat een verhaal