Puppy die met dichtgeplakte muil van brug werd gegooid, bedankt redder op meest pakkende manier

Kleine Louie werd gered door Bob Hoelter en kan zijn geluk niet op wanneer hij wordt herenigd met zijn reddende engel.
Griffith Animal Hospital Kleine Louie werd gered door Bob Hoelter en kan zijn geluk niet op wanneer hij wordt herenigd met zijn reddende engel.
Toen Bob Hoelter langs een brug passeerde, hoorde hij een geluid dat hij niet onmiddellijk kon thuisbrengen. Het was een soort gejammer dat hem aanzette om een kijkje te nemen. Wat hij onder de brug aantrof, was hartverscheurend: een angstige puppy met dichtgeplakte muil. De man uit de Amerikaanse staat Indiana deed er vervolgens alles aan om de viervoeter te redden en mét succes. De dankbaarheid van de puppy was onnoemelijk groot.

Bob Hoelter vraagt ​​zich af of er vorige maand op die koude winteravond in de stad Griffith een goddelijke tussenkomst aan te pas is gekomen. “Die avond besloot ik namelijk om uitzonderlijk te voet naar de winkel te gaan, terwijl ik normaal altijd de auto neem. En dan had alles helemaal anders kunnen lopen”, vertelt Bob.

Toen de Amerikaan over de brug liep, hoorde hij een geluid. Hij stopte. Toen hoorde hij het opnieuw. Het was het meest treurige gejammer dat je je kon voorstellen. “Ik keek naar het water, maar zag niets.”

Het geschreeuw ging maar door en leek onder de brug vandaan te komen. Vastbesloten om te helpen, kroop Hoelter in het donker op handen en voeten naar beneden, niet wetende wat hij zou aantreffen. Van één ding was hij wel zeker: iemand had zijn hulp nodig.

De brug waar Bob de puppy vond.
Bob Hoelter De brug waar Bob de puppy vond.

“Gelukkig heb ik altijd een zaklamp bij me. Toen ik beneden kwam, scheen ik met de zaklamp en zag hem uiteindelijk zitten.” Het was een kleine bevende puppy. Maar Bob kon amper bevatten wat hij vervolgens zag: de muil van het diertje was helemaal dichtgeplakt. De man besefte dat hij nu snel moest handelen. “Ik wikkelde hem in mijn jas en kroop weer naar boven. De man nam de puppy mee naar de lokale dierenkliniek. Daar kreeg het diertje meteen de beste zorgen. Bob zag dat de viervoeter in goede handen was en vervolgde zijn weg naar de winkel.

Het hondje werd verzorgd in de dierenkliniek.
Griffith Animal Hospital Het hondje werd verzorgd in de dierenkliniek.

Gebroken poot

Medewerkers van de dierenkliniek ontdekten dat de hond een gebroken poot had. Ze gaan er dan ook van uit dat de puppy van de brug werd geworpen - alleen belandde hij niet in het water zoals voorzien, maar wel langs de kant. “Zoiets had ik tijdens mijn dertigjarige carrière nog nooit gezien”, schreef Lori Kovacich, die de dierenkliniek beheert, op Facebook.

Haar post trok de aandacht van veel lokale bewoners, waaronder Doug en Mary Witting. De man en zijn echtgenote verloren onlangs hun geliefde hond en hadden nochtans gezworen dat ze niet snel weer een nieuwe hond zouden nemen - totdat ze het trieste verhaal van de puppy met de dichtgeplakte muil lazen.

“Dat schattige kleine hondje heeft ons nodig en wij hebben hem nodig”, dacht het koppel. Het echtpaar ontmoette hem, was onmiddellijk dol op hem en besloot om hem te adopteren. Hij kreeg de naam ‘Louie’.

Mary en Doug Witting met Louie
Griffith Animal Hospital Mary en Doug Witting met Louie

Reünie

Terwijl toekomst van kleine Louie er opnieuw rooskleurig uitzag, wisten ze niet wie de hond nu precies had gered want de medewerkers van de dierenkliniek hadden de gegevens van zijn redder niet genoteerd.

Gelukkig had ook een familielid van Bob de Facebookpost gezien en kon er alsnog een reünie georganiseerd worden.

Tijdens het emotionele moment bleek de kleine Louie gelukkiger dan ooit toen hij zijn held herkende. “Ik stond perplex toen hij meteen naar me toeliep”, vertelde Bob. Louie bedankte zijn redder met ontelbaar veel ‘kusjes’. Bob beantwoordde de kusjes op zijn beurt met heel veel knuffels. Het was pakkend om te zien. Bob is erg verheugd dat ‘zijn’ Louie zo’n prachtige nieuwe thuis heeft gevonden. “De sterren stonden gewoon gunstig die avond. Het moest zo zijn”, besloot hij.

Bob herenigd met Louie
Griffith Animal Hospital Bob herenigd met Louie
Louie geeft 'kusjes' aan zijn redder.
Griffith Animal Hospital Louie geeft 'kusjes' aan zijn redder.
Een gelukkige Louie
Griffith Animal Hospital Een gelukkige Louie47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Saadia Sellak

  Het is een lief goedhartig dier, dat zie je meteen aan zijn ogen. Een normaal mens kan hem niets slechts aandoen. Ik hoop dat ze de dader nog vinden. Straks vallen er nog meer slachtoffers.

 • Bruno Breuckelaers

  Allez zeg wie kan dat nu zo een lief onschuldig beestje die zich niet kan verweren aan doen. Hopelijk vinden ze die beul nog en dat ze hem maar hetzelfde aan doen. Heel hartverwarmend van die redder

 • Gerrit Mangé

  Dieren geven je altijd onvoorwaardelijk al hun liefde, dat kun je van het ergste roofdier op deze wereld nb. De mens niet zeggen.

 • Hilde Neirynck

  Persoonlijk vind ik dat men mensen moet screenen vooraleer men toelaat een hond in huis te nemen. Onlangs stond er ook nog een pup te koop, fout Nieuwjaarscadeau. Daar wordt ik dus zo boos om!

 • Cindy Verschave

  Die foto's zijn het bewijs om tegen de dader eventueel te kunnen gebruiken, ik zou ook eerst de bewijzen vastleggen hopend dat ze de dader kunnen nekken als ze hem vinden