Prachtige beelden: orka’s zwemmen eindje mee met Nieuw-Zeelandse vrouw

De orca's verrasten de vrouw en zwommen een tijdje met haar mee.
Dylan Brayshaw De orca's verrasten de vrouw en zwommen een tijdje met haar mee.
In het kuststadje Hahei in het noorden van Nieuw-Zeeland heeft een Australische toerist toevallig prachtige beelden kunnen maken van een vrouw die met orka's zwemt. De Nieuw-Zeelandse Judie Johnson was baantjes aan het trekken in zee, toen ze plots verrast werd door drie orka's voor de kust van het schiereiland Coromandel.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens Johnson was het, na de eerste schrik, een “onvergetelijke ervaring”. “Ik zag ineens een grote donkere vlek onder me opdoemen en ik dacht eerst dat het een dolfijn was, tot ik plots een grote witte vlek zag en besefte dat het een orka was. Ik schrok en bedacht me dat orka's zeehonden eten… en ik had een zwart wetsuit aan…”, vertelt de vrouw aan de Nieuw-Zeelandse media.

Drone

Vanaf het strand zag de Australische toerist Dylan Brayshaw alles gebeuren. “Ik had al meteen m’n telefoon gepakt om de hulpdiensten in te schakelen”, zegt de man, die professioneel fotograaf is. “Al vrij snel zag ik de zwemster echter uit het water komen, maar tot mijn verbazing ging ze vrij snel weer terug de zee in om met de orka's te gaan zwemmen. Toen heb ik mijn drone gepakt en de ontmoeting vanaf een respectabele afstand gefilmd.”

De drie orka's, een volwassen dier en twee kalfjes, zwommen direct verder met de vrouw, toen ze zich weer in het water begaf. “Het was zo anders dan alles wat ik hiervoor al meegemaakt heb”, vertelt Johnson. “Deze ervaring heeft mijn leven veranderd.”
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ALBERT DEPLUS

  Niet te kopen !!!

 • Nicolas Van Hoecke

  Leuke beesten en zeer intelligent (zeker in groep) maar ik zou toch niet gerust zijn. Er kan nog zoveel gebeuren. Een plotse aanval of naar onder meesleuren zoals hier al gezegd om te "spelen". Of plots op u springen.... Maar zolang er niks verkeerd loopt is het inderdaad een mooi en zeldzaam moment.

 • Elise Van Damme

  Ze heeft onwaarschijnlijk de meest unieke ervaring uit haar leven gehad zoveel is zeker.Maar ook het moment waar ze het meest geluk uit haar leven heeft gehad dat ze dit avontuur kan navertellen.

 • PIETER ROGIERS

  @Jef Nys: er zijn nochtans veel beesten die geregeld doden voor de lol hoor! Katten, vossen, kraaien, eksters ...

 • Lore Kluwer

  Weinig gescheelt of die vrouw had het niet kunnen navertellen. Of zijn we Blackfish al vergeten. Het zijn geen lieverdjes hoor.