Populatie Siberische tijger in één jaar verdubbeld

De Siberische tijger
Shutterstock De Siberische tijger
Het gaat onverwacht goed met de Siberische tijger. Tijdens de jaarlijkse telling in Rusland zijn liefst twee keer meer exemplaren geteld dan in 2017. Daarnaast werden ook meer welpjes geteld dan verwacht. 

De Siberische tijger spotten is een zeldzaamheid. De enorme katachtige wordt met uitsterven bedreigd en wereldwijd wordt de populatie geschat op een schamele 430 tijgers. In het Bikin National Park, waar de Siberische tijger intensief beschermd wordt, werden in 2017 slechts tien exemplaren geteld. Dit jaar was er positief nieuws en liep de teller op tot liefst twintig volwassen tijgers en zes welpjes. 

Één vrouwtje had liefst vier jongen bij zich. "Dit is echt heel zeldzaam en een bewijs dat de tijgers zich veilig en op hun gemak voelen in het park", aldus Vladimir Popov, hoofd wetenschappelijk onderzoek van het park tegenover het WNF.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid mertens

  Eindelijk goed nieuws voor deze prachtige dieren! De mens moet leren samenleven met dieren, zij hebben evenveel recht om te leven als wijzelf!

 • emiel wouters

  Zolang de mens niet deelneemt aan de natuurlijke selectie van de dieren is alles OK. Dan hersteld de natuur zich razendsnel. Eenmaal er consumptie of kogels mee gemoeid zijn is het om zeep.

 • Philippe Vander Haeghen

  Was de telling voor of na de wodka?

 • Febe Chapin

  Prachtige elegante dieren, nu nog de panda's en rhino's