Poolse zoo biedt tijdelijk onderdak aan zieke tijgers die dagenlang vastzaten

Eén van de negen tijgers die illegaal werden getransporteerd uit Italië en en dagenlang vastzaten aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland.
EPA Eén van de negen tijgers die illegaal werden getransporteerd uit Italië en en dagenlang vastzaten aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland.
In de zoo in het Poolse Poznan zijn deze ochtend negen zieke tijgers aangekomen die dagen vastzaten aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Volgens de zoo zijn de dieren erg zwak, gedehydrateerd en gestresseerd. 

De tijgers werden zaterdag tegengehouden aan de grens, omdat Wit-Rusland hen niet wilde doorlaten zonder de vereiste veterinaire documenten. De dieren waren van Italië op weg naar Rusland om daar in een circus gebruikt te worden, en dat in erbarmelijke omstandigheden.

EPA

Sommige tijgers zaten dagen in kooien - waarvan sommigen zonder gaten - en één tijger kwam om tijdens de reis. De zoo van Poznan bood aan om de dieren tijdelijk op te vangen en te helpen revalideren, zodat ze kunnen herstellen van het verschrikkelijke avontuur. 

Al zes dieren konden intussen uit hun kooi gehaald worden, waaronder ook een tijgerin die door de stress agressief was geworden. Daarvan werden twee tijgers, naar verluidt de sterkste mannetjes, naar een andere Poolse zoo overgebracht. 

EPA

De politie arresteerde een 32-jarige Russische burger die verantwoordelijk was voor het vervoer van de dieren. Als hij aangeklaagd wordt voor dierenmishandeling riskeert hij volgens de Poolse wet hij drie tot vijf jaar cel.

EPA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tamzin Andersen

  Minstens 3 J cel is hier inderdaad wel correct. Zoveel dierenleed en waarom eigenlijk ?

 • lukas wouters

  Dieren horen niet thuis in een circus en ook niet in een zoo. Zwaar bestraffen zo dat niemand nog op het idee komt zo iets te doen.

 • Kristof Verhaegen

  Ik kots van de mensheid.

 • Marie Vanakker

  De verantwoordelijken hiervoor opsporen en stevig straffen . Een paar jaar bak is hier wel op zijn plaats vind ik .

 • myriam michiels

  Laat die dieren gewoon terug gaan naar hun habitat. Het is ondier vriendelijk voor hun in een circus. Ocharme, je ziet het in hun blik wat ze hebben meegemaakt.