Politie vindt achtergelaten kat met briefje 'gratis mee te nemen'

De kat werd gevonden in een bench met een papiertje 'gratis mee te nemen'.
Thinkstock De kat werd gevonden in een bench met een papiertje 'gratis mee te nemen'.
In een bushalte in de Antwerpse Handelstraat vond de politie dinsdagavond een kat die door haar eigenaar was achtergelaten in een kooi. Aan de bench zat een briefje waarop geschreven stond 'gratis kat mee te nemen'.

Via de chip van de kat kon de eigenaar van het dier achterhaald worden. De man, die uit Gent afkomstig bleek te zijn, verklaarde dat hij zijn huisdier aan een Antwerpse vriendin van zijn zus had gegeven.  Dat verklaart deels waarom het dier in een Antwerpse bushalte gevonden werd.

De kat werd door de inspecteurs overgedragen aan het Blauwe Kruis.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • firmin vandorpe

  het eerste weekend van juli 2017 drie jonge kittens gevonden in het industriepark eentje was reeds gestorven de 2 andere hebben we meegenomen en grootgebracht , sommige mensen zijn zelf beesten

 • Ilse D'Hoogh

  Van welk blauwe kruis is deze dan? Wommelgem niet. Heb ik al voor gebeld.

 • ringo van der pulst

  Hier in mijn geburen lopen minstens zes zwerfkatten rond.En buurvrouw geeft ze vanachter in haar schuur eten en dus blijven ze in de buurt.Ik heb er zelf één maar die zit binnen in de nacht.Teveel is te veel .Mensen moeten eens nadenken voor ze dieren houden.

 • Peggy Vanderwegen

  Weer een arm dier dat de dupe is door beesten van mensen !!!

 • Harm Tim

  Zo ga je niet met dieren om!! Natuurlijk geen boete of iets dergelijks, schandalig. Gelukkig heeft het arme dier nu hopelijk een beter leven.... kijk dat moppie dan.