Politie neemt 13 pythons in beslag in appartement in Sint-Jans-Molenbeek

Een python regius of koningspython.
Foto AFP Een python regius of koningspython.
In een appartement in Sint-Jans-Molenbeek heeft een wijkagent gisteren toevallig 13 koningspythons ontdekt. De politie heeft de slangen ter plaatse in beslag genomen, want de eigenares beschikte niet over de juiste vergunningen.

"De wijkagent trof de jonge slangen in goede conditie aan", zegt Johan Berckmans, woordvoerder van de lokale politie. "Ze zaten apart in doorschijnende bakken en hadden voldoende water. Na de ontdekking heeft de wijkagent meteen de lokale politie gebeld. Ook de eenheid exotische dieren van de brandweer kwam ter plaatse. Die stelden vast dat twee van de pythons zwanger waren."

De lokale politie heeft ondertussen contact opgenomen met de gemeente en het Brussels Gewest. "Mogelijk kan de vrouw nog vergunningen krijgen voor de slangen. Maandag gaan inspecteurs van het Gewest ter plaatse om te bekijken of de vrouw haar slangen mag behouden, al staat het maximum op vijf slangen. Ze kan ze dus wellicht niet allemaal houden. In de tussentijd hebben we dieren ter plaatse in beslag genomen", aldus de woordvoerder. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Winters

  Vlarem 3 dus van 1 slang tot 30 anders kan alles in beslag genomen worden, dus iets meer als meldingsplicht want een vlarem kan geweigerd worden

 • Paul Winters

  Je hebt altijd een vlarem 2 nodig vanaf 1 slang

 • Paul Winters

  Tibalt niet waar, je hebt een vlarem 2 nodig en dan mag je tot 30 reptielen houden, ik heb daar destijds moeten aanvragen

 • Tibalt Van Duinkerke

  Advocaat nemen klacht indienen en schadevergoeding eisen . In belgie heb je pas vanaf 30 exemplaren een vergunning nodig. Voor al de rest heb je gewoon meldingsplicht.

 • freddy depaepe

  probeer dat in Australie maar eens