Plezierschippers vissen bijzondere drenkeling uit zee

Twee koppels die aan het genieten waren van een boottocht in de Golf van Mexico hebben vorig weekend een opvallende drenkeling uit het water gehaald. Het viertal dacht dat ze een boei zag dobberen, bleek dat het een hond was, zo meldt New York Daily News.

Ieder jaar kiezen de bevriende koppels het ruime sop voor de kust van de Amerikaanse staat Florida. Zondag kreeg die jaarlijkse trip een onverwachte wending. "We hadden zo'n acht kilometer gevaren, toen we iets oranje in het water zagen dobberen", zegt Robin Knecht in New York Daily News.

De opvarenden dachten dat het boei was, maar toen ze dichterbij kwamen, ontdekten ze dat er een hond in het water lag. "Het beest trilde als een blad", aldus Knecht. Het viertal viste de jack russell uit het water en wikkelde hem in handdoeken. "Na ongeveer een halfuur was het dier gekalmeerd."

Het beest trilde als een blad

Robin Knecht

'Zeehond'

De plezierschippers verwittigden de kustwacht en identificeerden de drenkeling. "De kustwacht bevestigde dat ze een oproep hadden binnengekregen over een jack russell die overboord was gevallen en vroeg onze coördinaten door te geven."

De redders zetten vervolgens koers naar een post van de kustwacht en observeerden ondertussen hun opmerkelijke vangst. "De hond huppelde heen en weer over het dek en ging zonnebaden. Hij was erg op zijn gemak, je zag dat hij gewoon was aan de zee."

Emotioneel

De hereniging met het baasje op vasteland verliep bijzonder emotioneel, zegt Knecht. "De man schreeuwde de naam van de hond en was aan het huilen." Bleek dat het dier Jägermeister heette. De eigenaar vertelde dat hij die dag het water was opgegaan en rond 9 uur de motor van zijn boot had stilgeled. Toen hij kort daarna uit zijn kajuit kwam, was van de hond geen spoor meer.

Het baasje startte zelf een zoektocht, maar gooide de handdoek toen die vruchteloos bleek. Ongeveer drie uur later kruiste het pad van de viervoeter gelukkig dat van de pleziervaarders, wat zijn redding betekende. "Hadden we iets verder gevaren, waren we de hond nooit tegengekomen", besluit Knecht.

De man schreeuwde de naam van de hond en was aan het huilen

Robin Knecht